Буде цікаво: оновлення Шенгенської інформаційної системи

09 квітня 2013, 12:49
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
263

Сьогодні в державах Шенгенської зони розпочинається оновлення Шенгенської інформаційної системи (SIS) до версії II

Сьогодні в державах Шенгенської зони розпочинається оновлення Шенгенської інформаційної системи (SIS) до версії II

На всю процедуру виділено назагал 36 годин. Резервного режиму функціонування в багатьох країнах Шенгену немає - тому варто тримати кулаки, щоб все пройшло гладко.

На відміну від першої версії Шенгенської інформаційної системи - в новій інформаційній системі будуть занесені біометричні дані (відбитки пальців, фотографії).

Ну а в якості системи розшуку під час цієї міграції бази даних буде слугувати ... старий добрий факс.

Згідно інформації, яку отримало видання heise online - тільки Федеральне відомство кримінальної поліції ФРН (BKA) надсилає в систему понад 1000 запитів щодня. З цієї причини німецькі експерти сильно сумніваються в тому, що оновленні пройде так гладко, як цього обіцяла відповідальна за процедуру Агенція ЄС.

Шенгенська Інформаційна Система - урядова база даних Європейського Союзу; використовується європейськими країнами для зберігання і обміну інформації про осіб та предмети, що перетинають кордон з метою дотримання національної безпеки, прикордонного контролю та правоохоронних цілей.

У 1995 році співпрацю в рамках Шенгенської Інформаційної Системи розпочали Франція, Німеччина, Бельгія, Голандія та Люксембург, наразі – Норвегія та Ісландія, що не є державами-членами, включно. Система містить п’ятнадцять країн. У грудні 2007 року шенгенська зона розширилась до 24 членів. До попередніх держав – за винятком Кіпру – приєднались держави, що у 2004 році стали членами Європейського Союзу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Шенген,Європейський Союз,Шенгенская конвенция,ЄС,Європа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.