Проблема не в каштанах, а в людях – як вони відносяться до своїх обов’язків

15 квітня 2013, 13:03
Власник сторінки
Політик
0
183

Проблема не в каштанах, а в людях – як вони відносяться до своїх обов’язків

В Києві зникають каштани, які давно стали символом нашого міста. Але проблема не з каштанами, а з людьми. Головна причина того, що дерева гинуть – це техногенний вплив: автотранспортні викиди, важкі метали та солі які осідають в землі, посуха. Вміст солей у землі на вулицях міста перевищує норму в майже в три тисячі разів! Нам треба відмовитись від посипання сіллю доріг у зимовий період, використовувати нові сучасні реагенти. І почати хоча б з  центральних вулиць, наприклад з Хрещатика. Зараз, поки ще не посадили нові дерева, необхідно: в кожній клумбі зробити бар’єр з допомогою поліетиленової плівки, товщиною у 2мм, засипати яму з саджанцем треба лише збалансованою землесумішшю. І, саме головне: обов’язково треба продумати та встановити заздалегідь автоматичну крапельну систему зрошення та поливу цих насаджень. Таким чином ми застережемо київські каштани від всіх небезпек, адже проблема не в каштанах, а в людях – як вони відносяться до своїх обов’язків.

І потрібно відмовитись від утопічної ідеї висадження мільйона кущів роз у центрі міста – адже це квіти, які дуже вибагливі у вирощуванні.  Бо так вже було в  Донецьку, який славився своїми клумбами роз – і що? Невже той випадок не навчив? За розами треба ретельно доглядати, обов’язково потрібно вручну обрізати кожен кущ, а на зиму робити захист від морозів. Хто це буде робити, за які кошти? Набагато краще використовувати в оформленні квіткових клумб традиційний бузок, чорнобривці чи жасмин – воно коштує копійки, і в догляді набагато простіше. Ще й невідомо за якими цінами закуповується цей посадковий матеріал: ціни за кущ коливаються від 10 гривень на ринку до 30 гривень в садовому центрі, але ж є ще й німецькі сорти по 130 гривень! Тому вважаю що це безглуздя, це просто хтось хоче на тому зробити бізнес і пропіаритись. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.