Золото Чемпіонату Європи забирають українці

22 квітня 2013, 18:26
Власник сторінки
журналіст
0
191

Ось така трохи несподівана, але, втім, цілком закономірна розв'язка юнацької Першості Європи з "Вільної піраміди" відбулася в Судаку.

   Не так давно (місяць тому, якщо бути точним) дніпропетровці забрали обидві золоті медалі на першому етапі Кубка України з піраміді в Києві. І ось - ще один успіх, тепер уже на міжнародній арені.

                  

   І Влад Дерев'янко  з Дніпропетровська, і Марія Пудовкіна з Кривого Рогу  вже давно успішно виступають не тільки на юнацькому, але й на дорослому рівні, - розповів  керівник осередку НФСБУ в Дніпропетровській області Олег Пудовкін, -  тому вони, звичайно ж, входили в групу основних фаворитів на нинішньому ЧЄ. Однак крім них було ще багато інших достойних претендентів. Тим не менш свіжоспечені чемпіони заслужили свої титули по праву. Як у Деревянко, так і у Пудовкіной, була дуже непроста сітка, однак вони пройшли гідно, весь турнір, не програвши жодного матчу.

 

   Влад у фінальному матчі прийняв чемпіонську естафету у киянина Кирила Устича який, схоже, сам був не проти стати кращим юніором Європи другий рік поспіль, однак підняти над головою кубок в цей раз судилося іншому. У вирішальному матчі Дерев'янко стрімко пішов у відрив, і першу партію Устич зумів узяти вже за рахунку 4-0 не в свою користь. Камбек Кирилу виявився не під силу, і йому довелося задовольнятися цього разу срібною медаллю. Треті місця поділили криворожанин Богдан Рибалко та Ільдар Вахітов із російського міста Казані.

 

   Марія Пудовкіна перемогла ще більш впевнено. Вона сьогодні взагалі не віддала суперницям ні єдиної партії - ні в півфіналі, ні у фіналі, де її суперницею стала не киянка Ганна Котляр, як очікували, а росіянка Настя Зверінцева (м. Самара).

 Як розповіла у бліц- інтервю сама спортсменка,  відчувалася сильна конкуренція, з боку суперниць. У фінальному поєдинку з росіянкою, - згадує Марія, - дуже переживала, але потім оговтавшись, здолала суперницю. «Коли вручали чемпіонський кубок, -  я трохи не заплакала, - зізналася спортсменка.

Підсумковий рахунок 4-0 красномовно говорить про те, що в цьому році Маша по праву - найсильніша юніорка Європи! Треті місця у дівчат поділили киянки Ганна Котляр та Олександра Хомічева. 

 

  Вітаємо переможців та всю українську збірну з прекрасним виступом! Нашим спортсменам і спортсменкам вдалося завоювати шість медалей з восьми, і Україна вже другий рік поспіль домінує в юнацькому російською більярді. 

 

           

                       


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.