ЧИ ДОБРОВІЛЬНЕ... ДОБРОВІЛЬНЕ ОПОДАТКУВАННЯ ПРАЦЮЮЧИХ ЗА КОРДОНОМ?

08 травня 2013, 08:00
Власник сторінки
Голова ГО "Громадська Палата України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України
0
1365

Законодавче закріплення добровільної сплати єдиного внеску громадянами, що працюють за кордоном є не що інше, як приховане обов’язкове подвійне оподаткування їх доходів.

Законодавче закріплення добровільної  сплати єдиного внеску громадянами, що працюють за кордоном є не що інше, як приховане обов’язкове подвійне оподаткування їх доходів.

9 травня набирає чинності закон про сплату внесків до Пенсійного фонду громадян України, які працюють за кордоном.

5 квітня ц.р. парламент ухвалив закон «Про внесення змін до деяких законів України про добровільну сплату єдиного внеску».

Ухвалений закон вніс зміни до законів «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» і «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Ці закони регулюють питання визначення розміру внеску при добровільній сплаті страхових внесків до Пенсійного фонду, питання сплати єдиного внеску в іноземній валюті розташованими за межами України підприємствами, установами, за її працівників, які є громадянами України, а також громадянами України, які працюють або постійно проживають за межами України.

Таким чином, фактично узаконено подвійне оподаткування громадян України, що працюють за кордоном. Адже, працюючи за кордоном, люди там сплачують усі необхідні податки, в тому числі і на пенсійне страхування. А наша держава, замість того, аби укладати з країнами, де працюють наші люди, міждержавні угоди щодо зарахування таких сплат на страхування та вирішувати питання аби такі нарахування зараховувались на міждержавному рівні, вводить власний додатковий податок. Ось і виходить, що наші люди, сплачуючи в країні перебування податки, не отримують за це ніяких преференцій, а прибуваючи в свою країну будуть вимушені знову сплачувати внески, аби трудовий стаж, отриманий за кордоном було зараховано для отримання пенсії. Ось і виходить наша держава не піклується за своїх громадян, а лише здирає з них подвійні податки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.