9-те травня

09 травня 2013, 11:43
Власник сторінки
0
243

Я переконаний: сьогодні ми повинні пишатися численними світлими прикладами єдності і мужності нашого народу у час війни.

Сьогодні ми маємо величавий день – день 9 Травня, День перемоги над фашизмом. Це день мужніх синів і доньок України, у цей день ми всі схиляємо голови у скорботі перед світлою пам’яттю наших співвітчизників, котрі загинули у пекельному вогні цієї страшної війни. Ми схиляємо голови перед воїнами, що воювали на фронтах Великої Вітчизняної війни, ми схиляємо голови перед воїнами, які змагалися на східному фронті.

Ви сьогодні насамперед звертаємось до Вас, дорогі ветерани, з глибокою вдячністю і шаною. Бо бачимо Вас молодими – взвод за взводом, рота за ротою, сотня за сотнею, подвиг за подвигом – і вічність за вашими спинами.

У цей великий день – день слави і день памяті – я звертаюсь до українського народу, щоб ще раз замислитись над непроминальною цінністю миру, єдності і людської гідності.

Друга світова війна смерчем пронеслась над всією Україною. Вона навічно завмерла тут, у символі Великої Вітчизняної війни, в образі битви, окупації, концтаборів, полону, шибениць, братських могил, нужденного тилу, примусової рабської праці. Цей смерч забрав більше 10 мільйонів українських життів. Вічна їм слава, вічна пам'ять.

Перемога України разом із іншими націями була досягнута винятковою могутньою волею простих людей, котрі захищали свою землю від неволі, рабства, зла. Ця могутня постава згодом відродилася у державній волі України, чия свобода немислима без подвигу, здійсненого у пеклі тієї війни. Ця перемога - заслуга спільної волі, сили на любові до своєї землі.

Прикро, однак сьогодні окремі представники влади, забули, що цей день - це день світлої памяті загиблих за свою країну, за свою волю. Сьогодні окремі представники ВО «Свобода», В. Колісниченко та ряд інших політиків на місилові з крові, плачу та сліз розгортають цілий  театр драматичних спекуляцій, підмінюючи поняття та маніпулюючи людським горем. Ми переконані, що створюючи штучну ворожнечу між українцями, ці політики, переслідують лише власні, глибоко цинічні, цілі. Їх не цікавлять подвиги ветеранів, вони сіють зерна розколу та протистояння, викорінюючи з людських душ мораль та повагу. Ми, активісти ВК «НАСТУП» вимагаємо негайно позбавити цих псевдо політиків депутатських мандатів, адже сьогодні людей необхідно гуртувати та об’єднувати, а не провокувати на міжусобиці. Сьогодні необхідно примирити ОУН - УПА та Червону армію- ця перемога спільна, не потрібно спекулювати на цій темі.   

  Вони забули, що війна – це завжди страшне зло, це понівечені душі та згублені життя сотень-тисяч людей. На війні не має правди. Ніколи її не буде. Війна – це смерть, загибель, біль людська. Не припустимо спекулювати на таких темах. Це - верх цинізму та людської підлості.

Я звертаюсь до українців, щоб вони осмислили цей факт не з погляду цинічної пропаганди і політичних пристрастей, а з погляду історичної неминучості нашої держави, нашої всезагальної, всеукраїнської правди. Віддаймо шану представникам всіх народів, які у час війни боролися власне за Україну, зійшлися на цій землі, знайшли тут свій дім, можливо, хтось, на жаль, і могилу. Це росіяни і євреї, поляки і болгари, білоруси і молдавани, роми, румуни, угорці, гагаузи, і багато-багато інших національностей.

Від імені ВК «НАСТУП» прийміть слова нашого спільного співпереживання з вашими втратами і вашим болем.

В Україні сьогодні проживає 2,9 мільйона ветеранів: 268 тисяч – інваліди, 374 тисячі – учасники бойових дій, 2 263 тисячі  - учасники війни.

Я переконаний: сьогодні ми повинні пишатися численними світлими прикладами єдності і мужності нашого народу у час війни. Ця єдність існувала всупереч злу, всупереч насильству, всупереч фронтам і воєнним діям. А нам, нащадкам, залишається лише схилити голови перед Вами – веретами і повчитись так боротись за волю, як це робили Ви!

Слава Вам! Слава Вашому подвигу!.

Голова Всеукраїнського комітету «НАСТУП» Руслан Секела.

 

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.