Навчитись поважати себе

15 травня 2013, 12:06
Власник сторінки
Керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат
0
208

Давайте навчимось поважати себе та інших!

Нещодавно, проходячи, у теплий погожий, весняний день повз кладовище, я помітив компанію із чоловіків, жінок і дітей, котрі в безпосередній близькості від огорожі цього ж таки кладовища, увага! розпалили вогнище, розклали мангал і смажили шашлики. Ось такі естетичні вподобання у людей виявляється, даруйте з краєвидом на могили і хрести. 

Я поцікавився в цієї компанії, чи не могли вони знайти інше більш підходяще для таких нагод місце на відпочинку, на що отримав відповідь, що на цьому кладовищі наших родичів не поховано, тому ми нікому не заважаємо і відпочиваємо.

Цей приклад, на мою думку, демонструє моральні якості наших окремих громадян, зневагу до пам'яті тих людей, які знайшли останній спочинок на цьому кладовищі. 

Інший приклад, всі ми на жаль знаємо, як багато сміття можна застати в лісах, парках, скверах після відпочинку окремих компаній. Погодьтесь, що відпочинок це аж ніяк не прикрашає. 

Ось в цьому, на мою думку, і є корінь проблеми, проблеми в головах багатьох громадян. Проблема тут криється в тому, що плюючи в спину сусіду, засмічуючи галявину, проявляючи грубість в траспорті, демонструючи байдужість, проявляється відверте нехтування правилами співжиття громадян в країні, а відповідно демонструється відверта неповага, не лише до інших, а й до себе самих.

А з такими принципами ані ЄС, ані Митний Союз не врятує. Потрібно навести лад у СВОЇХ головах, щоб можна було рухатись вперед.

Тож давайте навчимось поважати себе та інших!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.