Прощавай, Київрада! 2 червня кияни об`являть війну депутатам Київради.

15 травня 2013, 13:58
Власник сторінки
Голова руху "КИЯНИ РАЗОМ", канд.ек.наук
0
425
Прощавай, Київрада! 2 червня кияни об`являть війну депутатам Київради.

Кияни вимагають виборів. 2 червня, в останній день роботи Київради, на Хрещатику відбудеться неполітичні збори Киян за вибори в Києві «Арівідерчі, Київрада!».

Збори проводитимуться київськими громадськими активістами, без політичних прапорів. 
Будуть представники всіх районів міста. Всі ті, хто без депутатських мандатів спромогся захищати своє право на гідне життя в рідному місті.

Будуть захисники Гостиного двору, Пейзажної алеї, Печерської площі, Андріївського узвозу та інших горячих точок.
Громада обурена порушенням її конституційного права обирати. Кияни вимагають повернути самоврядування в своєму місті, відповідно до норм Магдебурського права.

Депутати Київради в останнє обиралися 7 років тому на чергових місцевих виборах у 2006 році, переобиралися на позачергових у 2008 році разом їз виборами мера Черновецького.

Вибори в Києві влада вже програла. Тому вона відтягує дату місцевих виборів, розраховуючи на рішення Конституційного суду про перенесення виборів в Києві на 2015 рік. Відповідно і роботу слухняних депутатів діючої Київради буде подовжено. 

Багато скандальних рішень Київради викликали обурення та громадські протистояння. За ці роки місто втратило тисячі гектарів землі. Мародери та окупанти знищують Велике місто, його традиції та історичні пам'ятники.
Опозиційні київські громадські організації вже висловили вотум недовіри діючим депутатам Київради, вони зневірені у дієздатності більшості депутатів.

Але депутати не хочуть йти і прискорити обрання нових представників громади до Київради. 

Тому кияни вимагатимуть від опозиційних партій відкликати своїх київських депутатів і блокувати роботу чужої для киян Київради. Після 2 червня рішення діючої Київради носитиме нелегітимний характер і може бути оскаржене судом. Економічні наслідки будуть вражаючими, жоден з інвесторів не вкладатиме гроші в розвиток столиці.

У разі проведення у серпні виборів мера, обраний громадою мер повинен не визнавати діючу Київраду та її рішення.
Новий київський мер має бути готовий до протистояння із провладною більшістю Київради, яка робитиме спробу двома третинами свого складу відправити його у відставку.
І він має бути готовий до такої відставки. Головне - його визнаватиме мешканці Києва, як свого мера та захисника.

Чи готовий опозиційний кандидат у мери разом із громадою протистояти рішенням чужої Київради покаже час!

Києвом повинні керувати самі кияни!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.