ВІДЦЕНТРОВА СИЛА РОСІЙСЬКОЇ АРМІЇ

16 травня 2013, 07:58
Власник сторінки
політолог
0
206
ВІДЦЕНТРОВА СИЛА РОСІЙСЬКОЇ АРМІЇ

Росія повертається до тих часів, коли проведення широкомасштабних навчань на прикордонних територіях повинні охолоджувати голови "гарячих держав"

13 травня 2013 року президент Російської Федерації Володимир Путін, підводячи підсумки військових навчань у Південному військовому окрузі заявив, що їх армія повинна бути сучасною та компактною.

Окрім того, він підкреслив, що армія повинна беззаперечно забезпечувати безпеку країни.

Що ж, як видно з останніх подій вище військово-політичне керівництво російського війська сповнене рішучості виконувати вказівки свого Верховного. Проте, це наштовхує на ряд запитань: 1) Чим така беззаперечність може вилитись для України, виходячи з того, що присутність Чорноморського флоту в Криму буде не скорочуватись, а навпаки - нарощуватись? 2) Які послідовні кроки у зв'язку з цим будуть приймати наші заморські сусіди: Туреччина, Грузія та ряд інших країн-членів-НАТО? 3) В якому форматі повинна перебувати паритетність українського війська в кримському регіоні?

На перший погляд, після гучного святкуваня 230-річчя заснування Чорноморського флоту українці можуть лише з плегшенням здихнути, адже "велика і не порушна" матінка-Росія не здасть своїх позицій та в будь-яку мить готова буде стати на захист інтересів своїх громандян у даному регіоні. Як на мене, то такий варіант є досить наївним та прозаїчним. 

За більш як 20-річне існування Збройні Сили України, на превеликий жаль так і не змогли створити у кримському регіоні потужний щит чорноморського захисту. Як Вам це подобається, останні навчання, які проходил в акваторії Чорного моря з боку Росії, були певним проявом бряцкання зброєю на весь середзеноморський регіон. Як то кажуть, щоб всі чули й бачили - "ми, потужна і міцна дерджава: від Курил до Гібралтару" (це я в тому ракурсі, що нещодавні переговори В. Путіна з прем'єр-міністром Японії щодо територіальних питань закінчились nun postum).

Ну і своїм "нищим" але "багатим" регіональним карликам (по типу Сирії) ВВП показує свою рішучість і не поступність у прийнятих рішеннях. У такому випадку Кремль провокує і втручання Туреччини в події у Сирії, адже турецьке керівництво навряд чи спокійно спостерігатиме, як Росія знову починає диктувати свої правила гри на Близькому Сході.

По великому рахунку, не все у наших сусідів добре. Нещодавне моє перебування у місті Санкт-Петербург збіглося з відкриттям другої лінії Маріїнського театру. До культурної столиці Росії прибули В. Путін та прем'єр Д. Медведєв, та настільки все виглядало смішно-грішно, що моєму здивуванню не було меж: вулиці пусті, по маршруту руху кортежів гасла в кращих комуністичних традиціях, а на самому відкриті театру керманичів держави оточували "ідейні" сподвижники путінської політики.

Що ж можливо воно й добре, коли все і вся крутиться навколо одного центру але закони відцентрової сили говорять: рухома матеріальна точка діє на тіло (зв'язок), що утрудняє свободу руху крапки і що вимушує її рухатися криволінійно. Наприклад, при обертанні в горизонтальній плоскості прив'язаного до мотузка вантажу доцентрова сила діє з боку мотузка на вантаж, вимушуючи його рухатися по колу, а Ц. с. діє з боку вантажу на мотузок, натягує її і при чималій швидкості руху може обірвати.

Хочеться лише сподіватись, що цей мотузок (розумій - народ) не обірветься зараз, і "бряцкання" тут не допоможе...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.