ЛИШЕ СТВОРЕННЯ ПРОФСПІЛОК – МОЖЕ ЗУПИНИТИ МАСОВЕ ЗВІЛЬНЕННЯ ЛЮДЕЙ.

17 травня 2013, 13:31
Власник сторінки
Голова ГО "Громадська Палата України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України
0
311

Національна конфедерація профспілок України закликає людей почати заздалегіть створювати профспілкові осередки, а не чекати виникнення конфліктів чи настання криз.

Національна конфедерація профспілок України закликає людей почати заздалегіть створювати профспілкові осередки, а не чекати виникнення конфліктів чи настання криз.

Очікуване масове звільнення людей на підприємстві АрселорМітал Кривий Ріг, звільнення шахтарів Луганщини, працівників інших підприємств веде до суспільних конфліктів. Відсутність  чи бездіяльність профспілок веде до того, що роботодавці відчувають свою безкарність масово скорочують виробництво, що веде до масового скорочення людей. Протидіяти цьому можливо лиша за умови створення профспілки.

Це стає трагедією для великої кількості людей, коли на підприємстві неможливо досягнути компромісу між власником та працівниками, котрі своєю працею вибудовували прибутки підприємства. Цьому ефективніше можливо протистояти лише при наявності реально-діючої профспілкової організації, тільки профспілка здатна протистояти масовим звільненням людей.. Для цього важливо мати свою профспілку.

Коли на підприємстві профспілковий осередок буде створено заздалегідь, то, можливо, таких ситуацій можна буде уникнути. Це уможливить пропонування чіткого механізму для діалогу між обома сторонами, який би міг розв’язати суперечності до того, як ситуація вкрай загостриться та вийде з-під контролю.

Перебіг останніх подій в Україні, коли безробіття сягає до 1,5 млн. чоловік, заборгованість заробітної плати становить понад 1, 1 млрд. грн,  не створюються нові робочі місця, фонди соціального страхуваннея не працюють на людей,  соціальний діалог в країні не ефективний, вказує на те, що в країні йде тотальний наступ на права працюючих людей. Але саме незалежні профспілки чи не єдиними залишаються небайдужими до цих процесів. І події, що призвели до захоплення шахти в м. Свердловську та  захоплення дирекції Київського метрополітену чи Львівського автобусного заводу, де відбувається затримка з виплати заробітної плати,  показую, що тільки завдяки послідовним діям профспілковців, вдалося призупинити чи якось вирішувати назрілі питання в трудових відносинах.

Єдність трудящих сьогодні, як ніколи має грати вирішальну роль. На нас чекає прийняття рабського, антинародного трудового кодексу, який є вкрай неприйнятним, але вже днями може бути прийнятим Верховною Радою. 

Прийняття такого Трудового кодексу практично узаконить капіталістичні відносини в трудових стосунках працівників і роботодавців, зробить людину праці в край незахищеною, адже він позбавить профспілки права бути захисником інтересів працівників.

Ми готові надави всіляку юридичну, правову та організаційну допомогу на місцях в створені та налагодженні ефективної роботии профспілкових організацій на підприємствах.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: НКПУ ВКП ГПУ РПУ Профспілки Петро Петриченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.