Краса врятує світ

26 травня 2013, 13:41
Власник сторінки
0
3042

Роздуми над вічним питанням

    «Краса врятує світ» - пророкував Достоєвський. Але чи був він правий? Що він вкладав у це поняття «краса»?
     Випадково в інтернеті прочитала статтю про погляди Достоєвського на життя, віру і літературу. Випадково натрапила на фразу «краса врятує світ». І всередині було якесь обурення, чи що. Почала більше заглиблюватись  у погляди письменника і зрозуміла, що мій внутрішній стан дав правильну реакцію на ці слова. Виявляється розуміння краси Достоєвським і нами дуже різне. Це все залежить від виховання і тих моральних норм, які існують у суспільстві.
      Про яку ж красу говорив Достоєвський? Давайте поміркуємо про це. Напевно, якби письменник очутився зараз у нашому часі, то він був би просто шокований тим, що відбувається! Зараз дівчата, які випинають всі свої «принади», випивають, заради того, щоб розташувати до себе хлопців, вважаються красивими і тими, за якими всі бігають. Але побігавши, хлопці розуміють, що всередині-то там порожньо. З ними навіть немає про що і поговорити.
     Але що вкладав Достоєвський у це поняття? Мені здається, що він був більш мудрою людиною і не звертав увагу тільки на зовнішність дівчини. Більше уваги він приділяв внутрішньому світу, її поглядам і принципам. Ні, я не кажу про те, що дівчина повинна бути з брудною головою, не стежити за собою і ходити в одіянні монашки. Ні! Ні! І ще раз НІ! Просто, ви не помічали, як люди почали зациклюватися над зовнішністю, забуваючи в теж час про те, що всередині вони - ніхто. Молодь перестала читати книги, цікавитися історією, працювати над собою. Все про що вони зараз думаю, так це про те, з яким би хлопцем  (дівчиною) замутити, як знайти грошей на нову модну шмотку і як же все таки не зганьбитися перед друзями за слова своїх батьків. Про що вони взагалі думають? Чому думка оточуючих про нас,  робить нас? Чому те, розуміння про красу, яке створилося останнім часом, нас влаштовує? Ми продовжуємо просто миритися з цим і жити так, тому що всі думають «я нічого не зможу змінитися. Нехай все котиться в прірву. Це мене не стосується. А своїх дітей я буду виховувати по-іншому, і їх це теж не торкнеться ».
Давайте будемо думати про наше майбутнє, майбутнє наших дітей і будемо міняти ті стереотипи, які склалися в суспільстві. Так як, воістину краса може врятувати світ. Потрібно тільки цю красу створити в собі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.