Призову - СТОП!

31 травня 2013, 08:49
Власник сторінки
політолог
0
201
Призову - СТОП!

Вкотре керівництво Міноборони декларує позицію щодо повної відмови від призову громадян на строкову військову службу. Чи не варто зупинитись грати у добрих та поганих керівників?

Черговий раз пересвідчуюсь, що ніхто і ніколи не дасть відповідь на одвічне запитання: "Чому?"  
Ну навіщо який рік поспіль дурити голови громадян України, які підлягають призову на строкову службу? Яким чином будуть внесені зміни до Основного закону України - Конституції? Коли наші народні обранці ледве в залі кворум набирають, та й чи до цих змін хіба нам, панове?

Ну от, сьогодні чергова трагедія яка  трапилася на Дніпропетровщині при необережному поводженні зі зброєю підкреслює яскраво виражену байдужість та бажання деяких посадових осіб дійсно придати відбору громадян на військову службу потрібну увагу.

Пам'ятається що пані ЮВТ вже готова була зробити контрактною армію до кінця 2008 року. А потім, і ще, і ще... І щоразу - перед початком призову. Не інакше, як на провокацію - це не схоже. 
не готові ми перейти повністю на контрактну армію, адже контрактник - це не стільки найманець на тимчасовий термін (в деяких регіонах наввіть зявилась так звання сезонність на ризов), а професіонал своє справи. Зацікавленість повинна бути в першу чергу у формуванні в людини таких рис характеру, за яких матеріальні блага повинні відходити на інший план.

Цілком підтримую слова, начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Володимира Замани, який у своєму вчорашньому зверненні до особового складу занепокоєний рівнем технічного оснащення озброєнням та військовою технікою та відповідальністю осіб за її збереження. Цілком зрозуміло, що "еліта народу" вже давно не та (це, я до того, що в образі громадян людина військова у формі сприймається скоріше "в сірій зоні"). І саме от така політика - пересмикування, збуджування уяви молодих хлопців про те, що до війська йти вже не потрібно, хочте погоджуйтесь хочте - ні, але руйную основи прозорості відбору. У своєму нещодавному блозі, я висловив позицію щодо можливості введення податку на тих осіб, які не мають бажання проходити службу. Як на мене - то варіант досить не поганий: і казну поповнюємо й іншим жити не заважаємо.

Щодо доцільності відмови від строковиків, то це просто злочин перед народом! На носі Президентські вибори, у наших сусідів не все гараз, а ми тут тішимо себе такими прозаїчними надіями... Строкова служба - це основа надійної мобілізації народу! Система підготовким резервістів себе не оправдала (коштів немає), та й ніколи "мужикам" цією справою займатись от і доводиться колихати човна з боку в бік. Від однієї крайності - до іншої. 

Не варто пускати пусті обіцянки. Коли рівень народжуваності та соцстандартів буд ене нижчим, ніж у Бельгії, от тоді варто про щось говорити.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.