В Києві продовжується хаотичне встановлення літніх майданчиків ресторанів.

05 червня 2013, 12:33
Власник сторінки
Голова руху "КИЯНИ РАЗОМ", канд.ек.наук
0
688
В Києві продовжується хаотичне встановлення літніх майданчиків ресторанів.

Неконтрольоване встановлення літніх майданчиків ресторанів в Києві вкотре підтверджує відсутність господаря в місті.

 Пройти по тротуару бульвару Лесі Українки біля метро Печерська важко, бо встановлено намет японського ресторану.  Утворюється натовп обурених, за яким спокійно, з комфортабельних столиків, спостерігають любителі суші. 

Соціально відповідальному володарю ресторану важко зрозуміти обурення жінки, яка після роботи поспішає додому із кульками, оминаючи його прибутковий шатер.

 Це не єдиний приклад нехтування прав Киян на комфортне і гідне життя в рідному місті. 

 Власники ресторанів збільшують кількість посадочних місць і відповідно прибуток свого бізнесу влітку за рахунок тротуарів пішоходних зон. Бізнес зрозуміти можна. 

 Встановлення літніх майданчиків має погоджуватися з службами Київської міської держадміністрації. Чиновники не за спасибі видають дозволи. Паралельно виписують тисячі приписів на демонтування незаконних споруд, але власники ресторанів їх не виконують.

 Ресторатори сміючись запевняють обурених мешканців, що вирішуть питання дозволів з будь якими чиновниками.

 Але, нажаль, ми - мешканці на хабар не назбираємо!

Ось такі відмови ринкової економіки, які мають нивелюватися державою та її контролюючими органами. Але...

 Досі не затверджено розпорядження КМДА "Про затвердження Порядку розміщення сезонних майданчиків для харчування у стаціонарних закладів ресторанного господарства в Києві".  Існує лише проект.  

 Правила встановлення мають унеможливити встановлення конструкцій ресторанів в людних та прохідних місцях.  Більшість вимог розміщеного на сайті КМДА проекту розпорядження носять рекомендований характер. Естетичне оформлення цих конструкцій зовсім нічим не регулюється в нашому місті. 

 Чиновники дають дозволи, депутати пишуть бездієві депутатські запити із повними співчуттям обличчами, а нам громадським активістам з мешканцями залишається власноруч блокувати роботу подібних закладів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.