Газ в ЄС дешевший, але не для Польщі

05 червня 2013, 20:13
Власник сторінки
0
228

До кінця першого півріччя Газпром завершить переговори з ключовими партнерами щодо коригування ціни на газ

Планується, що знижка буде меншою, ніж це передбачалось  у попередньому турі переговорів, тоді говорилось про 7 – 10 % - повідомляє агентство Пріме.

Серед компаній, з якими росіяни ведуть переговори, віце-шеф Газпрому Александр Медведєв назвав італійську Eni та французьку GDF Suez. На знижки можуть розраховувати і німці. Як підкреслюють у Газпромі, переговори з приводу корегуванні цін на газ розпочались у зв’язку із закінченням  попередніх контрактів.

На жаль,у списку клієнтів, яких Росія ощасливить знижками на газ не має польської PGNiG.

Після майбутнього зниження цін, середня вартість на блакитне паливо на території майже всього ЄС, буде 370-380 доларів за 1 тис.. куб. Польська PGNiG платити набагато більше - $ 480. Торік тарифи на паливо  для Польщі були одними з найбільших у ЄС.  На нинішні знижки так само оминають Польщу.

До кризи 2007 року середня ціна за тисячу кубічних метрів становила в середньому $ 273.

 За умовами останнього контракт, складеного за принципом «бери або плати», Газпром виставив НАК Нафтогаз Україна борг на суму 7 млрд. доларів США.

KL, PAP, Naszdziennik

http://wpolityce.pl/


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: газ,ЕС,Газпром,цена,Польща
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.