«Філософія освіти: пошук пріоритетів»

09 червня 2013, 22:40
Власник сторінки
0
318

Варта уваги праця на тему проблем сучасної освіти

Кожна книга у циклі праць «Філософія освіти: пошук пріоритетів» має свою специфіку та унікальність і присвячена актуальним проблемам нинішнього суспільства.

Книга В.Андрущенко та В.Савельєва «Освітня політика: огляд порядку денного» присвячена формуванню освітньої політики. Особливості сучасної освітньої політики розглядаються у праці крізь призму глобалізації, інтернаціоналізації та європеїзації – основних тенденцій сучасного суспільного розвитку. Автори акцентують увагу на такій ключовій проблемі освітньої політики як її неухильна маркетизація. А також у книзі аналізується сучасний світовий дискурс освітньої політики, його концептуально-теоретична складова.

У праці В.Кременя «Філософія людино-центризму в освітньому просторі. Філософія людини і освіти» вперше аналізується концепт – людино-центризму. На основі вивчення сучасних досягнень інформаційних технологій, генетики, медицини, науки в цілому автор показує актуальність філософії людино-центризму як відповіді на виклики сучасного глобального світу.

У роботі В.Андрущенко «Роздуми про освіту: філософія та методологія» дуже яскраво висвітлена проблема розвитку освіти та взагалі всієї педагогічної науки на зламі тисячоліть. Наголос робиться на впливі інформаційних та телекомунікаційних інновацій та на великій ролі реформ освітянської галузі.

Не можна оминути і таку книгу Л. Губернського, В. Кременя, В. Ільїна «Філософія: історія, суспільство, освіта». Значна увага в цій праці приділена течіям сучасної філософії. Філософія тут постає як поліфонічне явище духовної культури суспільства. Також дуже щільно аналізуються проблеми філософії освіти та людино-центризму.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.