Чому українці опираються реформам

03 січня 2013, 19:26
Власник сторінки
0
229

Хоч як не дивно, будь-які нововведення ми зустрічаємо ворожо. Але ж не можна сприймати лише негативні аспекти реформ. Не існує чіткого розмежування на чорне та біле. Тим паче білого - значно більше!

Зареєстровано нову редакцію проекту Закону України "Про вищу освіту". Вона зустріла хвилю невдоволень, як і очікувалося від опозиційних сил. Поглянемо на законопроект з позитивної точки зору.

Торкнемося першого аспекту - повернення вступних екзаменів. Абітурієнти, окрім ЗНО, будуть проходити оцінювання безпосередньо під контролем учбового закладу. Тобто, буде сформовано необхідні умови, комісію, буде створено перелік питань та завдань, які цікавлять даний ВНЗ. Утвориться жорсткіша система відбору студентів. Вони повинні будуть мати перелік певних знань та особистих характеристик, які неможливо визначити за допомогою ЗНО. Тестові питання розраховані на швидкість мислення, точність. Але питання на розкриття теми дозволяють прослідкувати хід мислення, грамотність думок.

Статут - це правова база виховної діяльності ВНЗ. Адже окрім наукової функції університет виховує нову еліту нації, справжнього інтелектуала та інтелігента. Студент, який знатиме про суворі правила у навчальному закладі, декілька разів подумає, перш ніж їх порушувати. Він спрямовуватиме енергію на своє основне завдання - здобуття знань.

Таким чином, кожен ВНЗ набуватиме власного престижу. Студенти здобуватимуть дійсно якісну освіту. Навчання відбуватиметься за більш суворих правил, які дисциплінуватимуть студентів. 

Новий законопроект - великий крок у майбутнє. Метою є повернення вищій освіті дійсно "високого" статусу. А аби пройти крізь нелегкий шлях здобуття освіти, людина має довести, що справді варта "високих" знань.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.