Аполітичність - не в моді

12 лютого 2013, 19:59
Власник сторінки
0
197

Українські освітяни, студенти, батьки емоційно обговорюють проект С. Ківалова, Г. Калетника, і М. Сороки, а урядовці намагаються вгамувати паніку і поспішають затвердити новий закон про вищу освіту.

Складне становище у суспільстві, недовіра до можновладців і їх політичних ігор - все змішалося у голові простого українця. Неможливо скласти об'єктивну думку про нові законопроекти. Забагато фальші у вітчизняній політиці.

Тим не менш, особливості української душі не дозволяють нам залишатися осторонь політичних баталій. Аполітичність нині не в моді. І українська громадськість активно висловлює свою думку. До якої дуже бажано було б дослухатися нашій владі.

Все ж таки пропоную відволіктися від розпачу і паніки. Багато незлих і нетихих слів вже пролунало на адресу названого законопроекту. Натомість, розглянемо виключно позитивні аспекти. Адже нам жити в цій країні, тому маємо вести конструктивний діалог з владою. 

Розширення повноважень ВИШів, створення окремого від МОН координаційного органу, введення вступних іспитів - все це викликало жваве обговорення, коментарі "за" і "проти".  Особливу увагу хотілося б приділити студентському самоврядуванню. Це зосередок гарячих сердець та прогресивних думок. Рішення студентської ради завжди прогресивні, мають яскравий відтінок вільнодумства, вони частно зустрічають супротив зі сторони керівництва ВИШу. Але не дарма існує мудрість "У суперечці народжується істина". Саме крізь процес діалогу, взаємоної аргументації, сторони досягають КОМПРОМІСУ, рішення "зверху" неможливо нав'язати своєнравному народу студентства. 

Зараз студентське самоврядування не має достатньо широких повноважень. У студентському житті виникають доволі контроверсійні ситуації, на які впливає лише рішення керівництва ВИШу.  Рада студентів - найдемократичніше утворення у сучасній системі вищої освіти і потребує простору для діяльності.

І саме зараз долю цього "гласу студентства"урядовці вирішують урядовці. Сподіваймося, їх рішення буде поміркованим.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.