УКРАЇНА - ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРОСТОРУ

18 червня 2013, 06:11
Власник сторінки
політолог
0
214
УКРАЇНА - ЦЕНТР ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРОСТОРУ

Досить базікати, що наша держава повинна кудись йти. Ми - європейська держава, Ми - європейці! І на цьому крапка.

Ті, хто пишуть та говорять про те, що Україна ще довго не попаде в Європу, не приєднається до ЄС - або не вивчали таку науку як географія або просто є її найбільшими ворогами!

Україна з покон віків була, є і буде європейською державою, нехай і не з європейськими цінностями життя і т.ін. проте - європейською. По великому рахунку, всі намагання розв'язати дискусію навколо європеїзації українського народу не знайдуть свого "клієнта" позаяк більшості громадянам по-барабану хто і куди вступатиме. Дайте хліба, а видовищ у нас і без цього вдосталь.

Третій шлях для України - повна фігня! Весь історичний проміжок часу існування України в різних її формах проходив між двома векторами: Захід-Схід, і, це - об'єктивно. Забудь про це, ми б перестали існувати, економічні та соціокультурні потоки, які формувалися століттями не можливо відкинути в забуття. Вибираючи самостійний шлях ми все єдно вернемось до своїх першоджерел. Ми, не Росія і не США, і не Китай. Наші ресурси на жаль не вічні, а можливості - не масштабні. Подаючи себе світові у гарній обгортці, користувачі (май на увазі - політиків) отримують не те, що хочуть. ЄВРО-2012 пройшло, а що з того, ну збільшився пасажиропоток, кількість туристів збільшилась, а інфраструктура за виключенням Києва - простоює. О це і є наш третій шлях?

Революція у головах людей?! Яка революція, про що йде мова?! Революція у головах вимираючого та старіючого населення перважна більшість старшого покоління якого спилась та не працює? Революція у головах молоді, яка за не великим виключенням не бачить нічого кращого як виїхати за кордон, там одружитись і жити як у Бога за пазухою, а решта - тупо сидять дома і нічого не роблять, не продукують. Або, що найгірше - стають на шлях злочинності та поповнюють лави "бандюків"? Революція у головах бюджетників, які не доотримують заробітну платню, простої на виробництвах і т. ін.? О це і є наш третій шлях?

Будувати країну. Можна і в цьому є нагальна потреба. Але таке будівництво, будьмо відвертими, буде не за нас і не за наших дітей та внуків. І жодні фантастичні конгломерати тут ні до чого. 

Звичайна наша українська ментальність та самобутність. Можливо тому ми ще існуємо... Шануйтесь, друзі!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.