Тепер стадіон "Металіст" у Харкові можуть продати за 1 (одну) гривню

28 червня 2013, 16:20
Власник сторінки
Депутат
0
254

Замість обіцяних 70 млн. доларів

Чому «Батьківщина» не підтримала ідею продажу стадіона «Металіст» у запропонованому владою варіанті?

Бо відтепер стадіон можуть продати за символічну ціну, наприклад 1 гривню. Все залежить лише від нічим не обмеженої порядності продавців - М.Добкіна та Г.Кернеса.

Бо насправді на останній сесії Харківської облради було прийнято два рішення, які стосуються майбутнього продажу.

Перше з них - те, згідно якого стадіон внесли до переліку об"єктів, що підлягають продажу. Логічно, "Батьківщина", яка обстоює ринкові стосунки і визнає вищу ефективність приватної власності "ЗА". Але! Якби не було другого рішення.

Собаку зарито саме в цьому другому рішенні за № 779-6, яке має багатослівну назву "Про затвердження Порядку продажу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області шляхом викупу, на аукціоні (у тому числі за методом зниження ціни, без оголошення ціни) та за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону". (текст на сайті облради)

Цей документ має з півтора десятка новел, за якими можна сховати інтереси корупціонера. Тут зазначу лише одну. Пункт 7.4. "Порядку" передбачає, що "Ціна продажу об’єкта може знижуватися до рівня фактичного попиту без обмеження мінімальної ціни продажу".

В реальності втілення цього пункту може мати наступний вигляд:

Ми маємо попередню обіцянку від влади (В), що за стадіон Харківщина отримає 70 млн. доларів. Ці гроші, нібито готовий заплатити потенційний інвестор (К). Від цієї угоди виграє народ (Н), бо у нього буде і метро, і музей і театр.

Надходить встановлений день продажу.

«К» повідомляє, що не готовий заплатити 70 млн., бо, наприклад, напередодні купив радіо та газету і тепер на стадіон не вистачає.

«Н» з розумінням сприймає цю новину, оскільки іншого потенційного покупця немає.

Пропонується менша ціна, наприклад, 35 млн. З часом «К» говорить, що і це великі гроші, бо останнім часом витратився на свічний заводик в Одесі, дорого купив заправку у німця.

Тоді «В» пропонує «К» свій варіант: "стадіон продаємо за 1 гривню. 10 млн. доларів чемоданами занесете куди скажемо".

Метро і музей з театром за гривню, звісно, не купиш. Тому «Н» логічно і переконливо пояснюють, що він має бути вдячний і радий з того, що є, бо тепер бюджет щороку заощаджуватиме по 30 млн. грн. на обслуговуванні стадіону.

Happy End. Всі задоволені? І все законно, бо за це проголосувала більшість обласної ради.

Нагадаю: лише на реконструкцію стадіону до ЄВРО 2012 було витрачено 99 млн. доларів. З них - близько 30 мільйонів - гроші приватного інвестора (О.Ярославського), решта 70% - з державного, обласного та міського бюджетів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Кернес,Харків,Добкін,Євро 2012,Ярославський,Варченко,стадіон "Металіст"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.