Чи вистачає дитячих садочків у вашому місті?

02 липня 2013, 16:42
Власник сторінки
Голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, народний депутат України, фракція "Батьківщина"
0
327

Будівництво дитячих садків – одна з піарних «фішок» влади, прописана, між іншим, і в Програмі реформ президента. Але вже сьогодні ясно, що реалізацію цієї «реформи» провалено.

У програмі реформ до 2015 року ставиться мета охопити дошкільною освітою 75% дітей.  У 2010 році ходили до садочків 53%, у 2012 році – 59%. Такими темпами за півтора роки 16% ніяк не надолужити. 

Чому? Насамперед, через те, що місцеві органи самоврядування не мають достатньо коштів для будівництва і реконструкції дитячих садків.

 Що робити? Пропоную відкрити можливості для направлення з Державного фонду регіонального розвитку коштів на створення нових місць у дошкільних закладах. Я зареєструвала відповідний законопроект.  Сподіваюся, до кінця цього останнього пленарного тижня, Верховна Рада проголосує за те, щоб місця у дитячих садках зявлялися у реальності, а не на папері.

Питання доступності до освіти завжди іде поруч із питанням якості. На порядку денному - комплекс завдань, зокрема, мотивація вихователів, покращення кваліфікації, впровадження сучасних методів виховання і навчання. 

Крім цього потрібно вчити місцеве самоврядування більш ефективно управляти садками і використовувати наявні кошти. Також необхідно створити сприятливі умови для розвитку приватної дошкільної освіти , щоб зробити її більш доступною.

Перш за все, дуже важливо розуміти реальний стан справ, як-то кажуть, «на місцях». Прошу вас у коментарях повідомити про стан справ у вашому місті і районі. Чи вистачає місць у дитячих садках? Чи є черга? Будуються нові чи реконструюються старі приміщення? Не забувайте вказувати  місто і район, де ви живете.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.