Іуди сьогодення в погонах

03 липня 2013, 11:01
Власник сторінки
журналіст
0
221

Розквіт грального бізнесу в Україні вражає і це попри його заборону. Написати цю статтю мене змусило безмежне нахабство представників правоохоронних органів та безліч звернень від людей, які постражда

«Каждому городу свій нрав и права» - ці слова великого українського філософа Григорія Сковроди не аби як підходять, нині, до ситуації з гральним бізнесом та його покровителями. 
Скажімо, у столиці діють свої закони. Закрити звичайний гральний заклад фактично не можливо. Про їхнє існування правоохоронці звичайно ж знають, бо щомісяця отримують надзвичайно високу грошову надбавку, у вигляді хабара, до своєї офіційної зарплатні. Крім того, журналісти «Антикорупційного Бюро України», у прямому сенсі цього слова, засипають міліцію листами з конкретними адресами, де надаються послуги з азартних ігор. Відповіді від силовиків завжди однакові: «грального закладу не виявлено» або ж, у кращому випадку, «за вашим листом проведено перевірку та відкрито кримінальне провадження». 
Активісти Асамблеї вперто перевіряють викладені факти захисників правопорядку та букви Закону. Результат чомусь не дивує – зазначені гральні заклади відкрито і успішно ведуть свою злочинну діяльність. Саме, тому їх доводиться закривати три, п’ять і більше разів. 
Як правило дії міліціонерів схожі. Слідчі, маючи вказівку від свого керівництва – «не чіпати та усіляко захищати злочинний бізнес», діють як підкаже власна фантазія аби відкараскатися від настирливих журналістів та не образити начальство і його годувальника. Довго їде слідчо-оперативна група в надії, що заявник про злочин годину або дві з половиною чекати не буде. У гральних залах міліція поводить себе теж по різному. Одні шукають привід як допомогти працівникам клубу винести касу та усі докази, інші швидко проводять необхідні слідчі дії, беруть заяву, опечатують приміщення, а вилучені гральні засоби відправляють на спецсклади. Все начебто й по закону, все правильно. Але у багатьох випадках, не минає й доби як заклад знову працює, а гральні автомати чи електронні термінали, ті що були вилучені напередодні, знову повертаються у рідні стіни.
Приміром, у Київській області діють свої закони. Там, за словами правоохоронців, які без дозволу власника грального бізнесу бояться, навіть, у заклад зайти, правила поведінки для міліції встановлює прокуратура. Це на такому особливому статусі знаходиться Біла Церква. А скажімо, у м. Вишневе, міліціонери навідріз відмовилися проводити будь-які слідчо-оперативні дії та вилучати гральні автомати, мотивуючи це тим, що власник грального закладу не дав своєї згоди. От і виходить, що країна одна, а в кожному її регіоні закон діє по різному. Проблема в незнанні законодавства, у власній халатності, непрофесійності чи особистій зацікавленості? В Узині місцевий відділ міліції знаходиться у напівтемряві, а зовсім поряд, лише за 20 кроків світиться різнобірв"ям казино. Ось, прямий доказ корупції в правоохоронних ешелонах.
Високим можновладцям саме на часі подумати чи потрібні людям такі захисники правопорядку, адже тепер потрібно захищатися ще й від них.
Останньою краплею для журналістів «Антикорупційного Бюро України» стало закриття двох клубів мережі «Кінг", яка є розповсюджувачем «Миттєвих державних лотерей», а по своїй суті фірма, яка забрала під свій дах кримінальний гральний бізнес. 
Як свідчить п.2, ст.15 Закону "Про державні лотереї в Україні": "Оператори лотерей, що провадили діяльність з випуску і проведення державних лотерей до моменту набрання чинності цим Законом на підставі виданих ліцензій, діють на підставі цих ліцензій до моменту закінчення терміну їх дії.
У разі відсутності нормативно-правових актів, необхідних для отримання нових ліцензій, оператори лотерей, що провадили діяльність з випуску і проведення державних лотерей до моменту набрання чинності цим Законом на підставі виданих ліцензій, продовжують свою діяльність до отримання нових ліцензій, але не більше як на три місяці з моменту набрання чинності зазначеними нормативно-правовими актами."
Отже, ліцензія закінчилася ще наприкінці березня нинішнього року, а відтак й три місяці після цього вже минули. Тож, у правоохоронців є всі законні підстави зупинити роботу будь-якого закладу, що працює під вивіскою "Миттєві державні лотереї". Проте, в обох випадках міліція цього не зробила.
Наведу лише один приклад. По вул. Мішуги, 3-Г у Дарницькому районі столиці, було виявлено близько 60 діючих гральних автоматів. 
4 години поспіль представники «Кінгу» вирішували з Дарницькою міліцією Києва, що робити аби заклад продовжував свою діяльність. Правоохоронці відправляли, навіть, юриста «Кінгу» на переговори до журналістів і врешті винесли свій вердикт. "Ми призупинили роботу закладу" - сказали вони. Не було проведено жодних слідчих дій, не взято заяву про злочин, не вилучено гральне майно та не опечатано двері самого клубу. Лише любителі азарту спокійно продовжували заходити до приміщення, не пускали туди ж тільки представників ЗМІ.
У міліціонерів були усі законні підстави аби закрити заклад, але вони нахабно захищали злочинний бізнес.
Наша міліція нині нагадує Іуду, який продав Христа за тридцять серебренників. Так вони продають сьогодні бандитам власну гордість та честь України. Задля наживи ці оборотні в погонах забувають про життєві Закони, які існують, про елементарні людські цінності. І ніхто з них не думає, що ці гроші на той світ вони не заберуть, а їхнє багатство побудоване на горі та сльозах тисяч дружин, чоловіків, дітей ігроманів щастя ніколи не принесе.
І головне питання: доки наш народ терпітиме байдужість та зневагу від керівництва держави, чиновників силових відомств, яким достатньо лише двох тижнів аби поставити всі крапки над І?..
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.