Про пріоритети

16 липня 2013, 20:29
Власник сторінки
Політик
0
214
Про пріоритети

Якими мають бути сьогодні пріоритети для влади?

Перший пріоритет

Країна втомлюється від свят, вірніше від тривалих вихідних. Чиновнику, депутату - і вихідний, і гарантований місячний оклад, а малому та середньому бізнесу – орендна плата, комунальні платежі та витрати на спілкування із контролюючими на кількість вихідних не зменшуються.
Потрібен тверезий і прагматичний погляд: свято ветеранів – їм свято, а молодь працює із святковим настроєм. Релігійне свято, духовне свято для духовенства і прихожан, а не всіх чиновників і т.д.
В країні обсяги будівельних робіт за 5 місяців 2013 року зменшились на 17,8 відсотків, у Києві – на 26,4 відсотка у порівнянні до відповідного періоду 2012 року.
Немає ні доріг, ні мостів, ні метро, ні житла, зате свята та на усіх каналах телебачення – вбивства, аварії, на Президента ефірного часу не вистачає.

Другий пріоритет
Євро-2012. Пріоритети: аеропорти – правильно, знадобляться, дорогі готелі – правильно, знадобляться, а поки що фанам із Швеції намети і пам’ятник на Трухановому острові поставили.
Добре, що не здогадались поставити там пам’ятник Карлу XII..
Тепер 1025-річчя Хрещення Русі. Пріоритет: від пам’ятника Володимира роблять сходи на Володимирський узвіз і слава Богу і Володимиру Хрестителю. Давно пора.
Ганебно, давно розвалились сходи до пам’ятника Магдебурзькому праву, якого в Києві немає. Не відремонтували до 2012 року, нехай хоч тепер зроблять цю необхідну справу. Слава Богу і Володимиру Хрестителю.
Але ж Магдебурію, значні привілеї Київським міщанам дарував великий Литовський князь Олександр Казимирович, очевидно, прихильник католицької церкви.
Виборів мера Києва не призначили. Нелегітимна Київрада збирається на сесію. Логічно було б пам’ятник самоврядування зруйнувати, як колись руйнували Михайлівський собор та інші культові споруди.
Чим ми відрізняємось від того періоду: в історичній зоні руїни, закриті театральними декораціями хоч на Андріївському узвозі, хоч на вул. Сагайдачного, висотки і скло в історичній зоні.
А коли відродиться Київ як столиця і його столична місія, коли буде в Києві Київська влада, тоді можна знову реставрувати чи відродити пам’ятку самоврядування, Магдебурії, як той Михайлівський Золотоверхий чи Гостиний двір.

Третій пріоритет
1025-річчя. Молебень біля пам’ятника великому князю Володимиру Святославовичу, який не ми, сучасники, встановили. Слава Богу, не дали зсувним процесам і його зруйнувати.
А чому б не провести молебень на Десятинній церкві, яку і збудував, і на її утримання виділяв десяту частину прибутків саме князь Володимир. Тут поховані його, його дружину і перепохований прах видатної княгині Ольги. І проголосити на цьому святому місці будівництво Храму Єдності усіх православних конфесій в Києві і в Україні, як відновлення Київського Єрусалиму.
Київ на пагорбах та історичних горах проголошено «Культурною Долиною» в розрекламованій Стратегії розвитку Києва до 2025 року О.П. Попова та Р.Л. Ахметова (стор. 14).
То подивіться на культуру на археологічних розкопках Десятинної. Справді «Долина», покинута і позабута.
Раніше залишки церкви Богородиці (Десятинної) були впорядковані, окреслено контури фундаментів та давалась історична довідка – все це дозволяло киянам, туристам доторкнутись до славної і трагічної долі киян, яких у 1240 році влада князів не вберегла від знищення, бо займалась взаємопоборюванням, як і до сьогодні.
Тепер там самозахоплення земельної ділянки, незаконна будівля каплиці, ченці, які готові пустити кулаки і вміють лаятися останніми російськими словами…
Там, коли велись археологічні дослідження, було збудовано дорогий навіс, сніг його похилив, то розібрали та розтягнули.
І тепер там «Культурна Долина по ново-київськи»: паркан глухий із не обструганих дощок, примітивний і ганебний, як для такого історичного місця. І бур’яни, бур’яни нескошені…
Не здатні Церкву Успіння Пресвятої Богородиці (Десятинну) відбудувати, музеєфікуйте фундаменти та археологічні знахідки.
У світі і так роблять, і по іншому – і храми будують, і музеєфікують. Ми – ніяк.
Пропоную:
1. Владі і нашим вельмишановним релігійним владикам з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі закликаю зняти паркан, відкрити хоч-якось святе місце для огляду.
2. Організувати тут початок будівництва Храму Єдності усіх православних конфесій Києва та України.

Четвертий пріоритет
Реконструкція Поштової площі, поруч престижні готелі «Riviera» та «Fairmont hotel», а далі на вул. Братській, 17-19 – Новий «Radisson Blu Podol», будували, штурмували, навпроти «Империя меха». Не те, що іноземці зламають взуття і ноги, наші кияни туди не скаліченими не дійдуть.
Трамвайні колії для неіснуючих трамваїв, глибокі вибоїни – і так по усій Контрактовій площі, – автотранспорт ламається, колеса відпадають, швидкість мінімальна, лайка максимальна. І що! Тут уже не гроші потрібні та капіталовкладення, це експлуатаційні витрати. Тут бригада ремонтна «Київпастрансу» від М. Ламбуцького і О. Попова в п’ять-сім осіб і автотранспорт – рейки в металолом, плити – народу, водіям – проїжджу частину («Київавтодор»).
Адже скоро обіцяли об’явити вул. Сагайдачного пішохідною, як це зробити і навіщо, така недоречність, то по коліям по вул. Братській можуть ходити лише альпіністи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.