Привітання дівчаткам із урядових прес-служб

29 липня 2013, 11:33
Власник сторінки
Політик
0
263
Привітання дівчаткам із урядових прес-служб

Дивують, а інколи лякають відсутністю елементарної логіки повідомлення деяких відомств....

Наприклад прес-служба Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула 19 липня заявляє: «... тарифи на комунальні послуги мають бути стабільними. Місцеві ради, які до пустили підвищення тарифів мають ще раз перевірити їх обґрунтованість та привести у відповідність з економічно доцільними...» Ну скажіть, як одночасно тариф може бути і стабільним, і економічно доцільним? Інфляція повзуча, повзуче підвищення тарифів на електроенергію, залізничні тарифи. Економічна доцільність навпаки - зумовлює підвищення тарифу. І далі, в тому повідомленні: «.. Віце-прем’єр-міністр поставив завдання Мінрегіону та облдержадміністраціям  активізувати роботу з перевірки та аналізу економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах». А про субвенції Уряду – ні слова. Чому ви мовчите про урядовий борг у мільярд гривень, які винна київська влада і уряд України перед «Київенерго», киянам, починаючи ще за листопад, грудень минулого року та шість місяців поточного?? Де ваша логіка, дівчатка з прес-служб?

Уряд, визначаючи нові-старі завдання спочатку нехай звітує про старі борги, компенсації різниці за ті ж тарифи на тепло та воду.

Прес-служба Мінрегіону теж інформує. У повідомленні від 16 липня: «В рамках реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки Мінрегіон спільно з місцевими адміністраціями та міськими радами опрацьовує можливість залучення коштів під державні гарантії для здійснення капітальних видатків понад обсяги встановлених бюджетних призначень для реалізації самоокупних проектів у сфері тепло- та водопостачання..» А далі йде перелік напрямків цих «самоокупних проектів», у сфері тепло- та водопостачання, на які планується залучити 14 (!) мільярдів гривень: «.. облаштування дитячих і спортивних майданчиків;  ..придбання комунальної техніки; …відновлення ліфтового господарства; реконструкція та капітальний ремонт житлових будинків….». Як дитячий майданчик, комунальна техніка чи ліфт у будинку стане самоокупним? Чим ви думаєте коли це пишете?

І останнє. «..Геннадій Темник також повідомив, що за погодженням з Віце-прем’єр міністром Олександром Вілкулом до банку передані документи для виділення Мінрегіону коштів обсягом 1,4 млрд. грн. для реалізації програми «Доступне житло». Наразі банк заявив про можливість надати кредит у розмірі 650 млн. грн.». Приїхали. Кому виділять ці кошти – Мінрегіону? Міністерство може напряму брати кредит в банку для реалізації державної програми? Яким правовим механізмом таке передбачено? Хто уже взяв 650 мільйонів гривень – оце був би інформаційний привід, до того ж у названій Програмі уряду ліміт коштів для Мінрегіону визначено – 50 мільярдів гривень.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: бюджет,Київ,Мінрегіон,прес-служба
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.