В.Хабібуллін: Кримінальний процесуальний кодекс України в дії… (3)

30 липня 2013, 11:27
Власник сторінки
0
906
В.Хабібуллін: Кримінальний процесуальний кодекс України в дії… (3)

В.Хабібуллін: (3) Скарга на недотримання розумних строків (ПРОЕКТ)


В.Хабібуллін: Кримінальний процесуальний кодекс України в дії…

…практичні поради написання процесуальних документів для використання у «співпраці» з органами досудового розслідування, прокурорами, слідчими суддями (Вадим Хабібуллін)



(1) Заява (повідомлення) про вчинене кримінальне правопорушення згідно Кримінального процесуального кодексу України (ПРОЕКТ)

(2) Скарга щодо оскарження невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ПРОЕКТ)

(3) Скарга на недотримання розумних строків (ПРОЕКТ)

(4) Скарга на рішення, дії, бездіяльність органу досудового розслідування щодо ненадання постанови про закриття (бездіяльність) кримінального провадження / скасування постанови про закриття кримінального провадження (ПРОЕКТ)

(5) Щодо необґрунтованих та незаконних рішень слідчого та можливої дисциплінарної відповідальності (ПРОЕКТ)

(6) Ухвала Слідчого судді про повне задоволення скарги потерпілого та скасування постанови про закриття кримінального провадження …




_________________________________________________________________________________________

(3) Скарга на недотримання розумних строків (ПРОЕКТ)

 

 

 

Україна, Київ, 00.00.2013, № …

 

 

Кому: ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА УКРАЇНИ

Генеральному Прокурору України

 

 

Копія:

- Шевченківське РУГУ МВС України в Києві

Слідчий відділ (ОРГАН ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ)

- Прокуратура Шевченківського району міста Києва

- Слідчий Суддя Шевченківського районного суду міста Києва

 

 

КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ

- №0000000000000000000000000000

відносно досудового розслідування

щодо вчинених кримінальних правопорушень

службовими особами Фірма «…» (ТОВ, ЄДРПОУ …)

 

від ПОТЕРПІЛИЙ: …

 

 

СКАРГА НА НЕДОТРИМАННЯ РОЗУМНИХ СТРОКІВ

 

 

Високошановний Прокуроре!

 

В порядку статті 308. Оскарження недотримання розумних строків Кримінального процесуального кодексу України -  … ПОТЕРПІЛИЙ мають право ОСКАРЖИТИ ПРОКУРОРУ вищого рівня недотримання розумних строків слідчим, прокурором під час досудового розслідування ВКАЗАНОГО ВИЩЕ кримінального провадження.

 

Прокурор вищого рівня ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ розглянути скаргу протягом трьох днів після її подання і в разі наявності підстав для її задоволення надати відповідному прокурору обов’язкові для виконання вказівки щодо строків вчинення певних процесуальних дій або прийняття процесуальних рішень.

 

Особа, яка подала скаргу, НЕВІДКЛАДНО ПИСЬМОВО ПОВІДОМЛЯЄТЬСЯ про результати її розгляду.

 

Службові особи, винні в недотриманні розумних строків, можуть бути ПРИТЯГНУТІ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, встановленої законом.

 

Враховуючи наведене вище, згідно вимог Кримінального процесуального кодексу України, -

 

ПРОШУ:

 

(1) Витребувати ВКАЗАНЕ ВИЩЕ кримінальне провадження та провести РЕТЕЛЬНУ ПЕРЕВІРКУ законності та дотримання розумних строків досудового розслідування ВКАЗАНОГО ВИЩЕ кримінального провадження.

 

(2) Підтвердити наявність згідно статті 308. Кримінального процесуального кодексу України НЕДОТРИМАННЯ РОЗУМНИХ СТРОКІВ при досудовому розслідуванні ВКАЗАНОГО ВИЩЕ кримінального провадження.

 

(3) Надати, у порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України ВІДПОВІДНОМУ ПРОКУРОРУ ОБОВ’ЯЗКОВІ ДЛЯ ВИКОНАННЯ ВКАЗІВКИ щодо строків вчинення певних процесуальних дій або прийняття процесуальних рішень при досудовому розслідуванні ВКАЗАНОГО ВИЩЕ кримінального провадження.

 

(4) Здійснити, у порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України, НАГЛЯД ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНІВ під час проведення досудового розслідування ВКАЗАНОГО ВИЩЕ кримінального провадження.

 

(5) У разі підтвердження вчинення КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ – службовими особами Фірма «…» (ТОВ, ЄДРПОУ …) — здійснити ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПІДОЗРУ, у порядку, передбаченому ст. 276, 277, 278 Кримінального процесуального кодексу України та у разі виявлення, що вказане кримінальне правопорушення вчинене ДЕКІЛЬКОМА ОСОБАМИ, то ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПІДОЗРУ вручити кожній із них окремо.

 

(6) ПИСЬМОВО ПОВІДОМИТИ про результати розгляду цієї скарги.

 

 

НАПЕРЕД ВДЯЧНИЙ ЗА УВАГУ ТА РЕАГУВАННЯ

ЗГІДНО КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ.

 

 

З ПОВАГОЮ І СПОДІВАННЯМ НА СПРАВЕДЛИВИЙ,

НЕУПЕРЕДЖЕНИЙ ТА ОБ’ЄКТИВНИЙ І ЗАКОННИЙ РОЗГЛЯД,

ПОТЕРПІЛИЙ …

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.