Чому Тернопіль вважається студентською столицею України?

10 серпня 2013, 07:26
Власник сторінки
0
733
Чому Тернопіль вважається студентською столицею України?

Велика кількість студентів ще не гарантує місту статус студентської столиці. Все розпочинається тоді, коли кількість переростає у якість. Огляд студентської активності Тернополя від початку 2013р.

1.    Закінчилась Школа громадської активності (ШГА). Третій сезон Школи громадської активності, що тривав з жовтня 2012 року, виявився не лише найдовшим, але й найбільш результативним. Студенти тернопільських вишів представили чотири проекти розвитку міста. Реалізовувати їх будуть протягом року. Організатор МГО “Файне місто”.

2.    У Тернополі вперше провели Ярмарку університетів. Проект проходив в семи містах України на рівні шкіл. У Тернополі себе презентували одночасно 5 провідних вузів. Крім роздаткових промо-матеріалів, майбутні студенти мали можливість подивитися спеціальні презентації та безпосередньо поспілкуватися з представниками університетів. Організатор МГО “AIESEC” та міська рада.

3.    Громадські організації “ПЛАСТ”, “AIESEC” та “Файне місто”, Тернопільська міська рада і державні університети міста об’єднались, щоб зробити Тернопіль студентською столицею. Допомагає цьому процесу Сергій Притула.

4.    Кращі студенти Тернополя стажувались у міській раді. Студенти отримали професійний досвід та долучились до активної участі в житті міста. Співпраця між молоддю та місцевим самоврядуванням дала змогу студентам здобути певний практичний досвід та зі свого боку пропонувати нові ідеї, що сприятимуть прогресивному розвитку Тернополя. Організатор “Спілка молодіжного самоврядування” та міська рада.

5.    Відбувся «Форум кар’єри». Метою заходу було створити місток між роботодавцем та потенційним працівником, скоротити пошуки роботи від кількох тижнів до кількох годин. Організаторами заходу виступила громадська організація «АЙСЕК» та міська рада.

6.    Пройшов студентський фестиваль «StudFest2013». Кубок Студентської столиці вибороли студенти ТНЕУ. Крім того було встановлено два рекорди України – Найдовша шпаргалка та Найбільша кількість студентів у тролейбусі. Організатор МГО “Файне місто”.

7.    Студенти ТНЕУ – переможці «StudFest2013» отримали подарунок від міського голови – поїздку на молодіжний фестиваль у Батумі.

8.    Пройшов фестиваль «Студреспубліка» на якому обрали нового студентського мера.

9.    Триває активна підготовка до проведення Студентської спартакіади у вересні 2013 року.

10.    Триває реалізація проекту “МЕР” (механізм ефективного розвитку для студентських самоврядувань). Мета проекту - надати навички та поняття командотворення, лідерства, проектного менеджменту та інших методик, які зможуть покращити якість роботи студентських рад вишів нашого міста. Організатор МГО “Файне місто”.

11.    За результатами досліджень журналу “Фокус” Тернопіль – найбільш студентське місто України (69 20 студентів – третина всього міського населення).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Тернопіль,столиця,студенти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.