На тлі вибуху - П'ять запитань до прокурора

12 серпня 2013, 06:18
Власник сторінки
історик, юрист
0
208
На тлі вибуху - П ять запитань до прокурора

11 серпня о 12:27 до Головного управління ДСНС у Луганській області надійшло повідомлення про вибух газу в 14-ти поверховому житловому будинку за адресою вул. Шевченко, 4.

11 серпня о 12:27 до Головного управління ДСНС у Луганській області надійшло повідомлення про вибух газу в 14-ти поверховому житловому будинку за адресою вул. Шевченко, 4. У результаті вибуху зруйноване перекриття в трьох квартирах на 6-му та 7-му поверхах, а також частково фасадна стіна будинку. Вибуховою хвилею вибиті віконні та балконні рами в 2-х під’їздах та в сусідніх будівлях. В одній з квартир бійцями ДСНС знайдено тіло загиблого чоловіка (1945 р.н.).

У мене є запитаня з приводу цього вибуху.


Перше.

Зі слів одного з працівників місьради у зруйнованій квартирі здійснювався ремонт, а саме: монтаж натяжних стель. З його слів саме це і стало причиною вибуху.

Довідка: Монтаж натяжних стель: спочатку по периметру стін закріплюється багет, потім приміщення, розігрівається тепловою гарматою до температури 60-65 градусів Цельсія. Принцип роботи теплової гармати: спеціальний елемент у корпусі виробу нагрівається до високої температури, а через нього проходить повітряний потік, створюваний вентилятором. Результат - потужний струмінь повітря високої температури. 

Всі газові гармати обладнані системою автозахисту.Споживання газу (пропан), кг / год: 3.9-6.

50-літровий балон містить 20 кг зрідженого газу.Одного балону достатньо для проведення ремонтних робіт.


Друге.

Працівники газової служби пояснили мені, що це не вибух газу. Повністю з ними погоджуюсь. Один балон не міг стати причиною такої вибухової хвилі. Що тоді вибухнуло?

Третє.

Якщо причина вибуху - це халатність будівельників, то тоді чому загиблому 68 років? У нас настільки просунуті 68 -річні пенсіонери, що вони займаються монтажем натяжних стель?

Четверте.

З яких пір спецпідрозділ "Беркут" почав виконувати функції ППС, здійснюючи оточення місця вибуху? Чому вони були з автоматами?

П'яте.

Чи дійсно одна з квартир, які постраждали внаслідок вибуху, належить колишньому меру м.Луганска п.Ягоферову?

Довідка. У 2008 році Ягоферов був обраний народним депутатом України від «Блоку Юлії Тимошенко» (партія «Реформи і порядок»). Його номер у списку 175. Дата прийняття депутатських повноважень 3 червня 2008 року.

Член партії «Реформи і порядок», голова Луганської філії цієї партії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.