Вони роблять молодіжну політику Тернополя

16 серпня 2013, 11:24
Власник сторінки
0
522
Вони роблять молодіжну політику Тернополя

Молодіжна політика — це комплексне явище, що є результатом практичної, науково-теоретичної, ідеологічної та іншої діяльності соціальних інституцій стосовно молоді.

    Тернопіль вважається “наймолодіжним” містом України за співвідношенням молоді до жителів інших вікових груп. Ще донедавна наше місто не відрізнялось особливою активністю молодіжних громадських організацій, органів студентського самоврядування чи просто ініціативних груп.

    Протягом останніх двох років ситуація змінилась на краще. Аналізуючи причини, зробив наступні висновки.

1.    Зміна лідерів. Керівники молодіжок та студентського самоврядування, які замінили своїх попередників, навчились домовлятись та в більшості займаються молоддю, а не політикою. Організації зайняли свої ніші і їм немає чого ділити.

2.    Координація роботи. Відновила роботу Міська молодіжна рада, яка стала майданчиком для обміну думками, ідеями та молодіжними проектами.

3.    Активність всіх учасників процесу.
•    Бізнес-структури. Нарешті є бізнесмени які постійно підтримують молодіжні ініціативи. Серед таких можна відзначити наступних – Тарас Демкура, Михайло Гросуляк, Ігор Гуда та Володимир Шинке.
•    Місцева влада. Штатним радником міського голови Сергія Надала є молодіжний мер – Любомир Шимків. Регулярно відбуваються зустрічі міського голови з лідерами молодіжних організацій.
•    Засоби масової інформації. Керівники молодіжних організацій є постійними гостями різноманітних прес-конференцій та круглих столів за участю ЗМІ. Заходи регулярно висвітлюється на телебаченні, в газетах та на Інтернет-сайтах.

4.    Збільшення кількості та покращення якості заходів, які проводять молодіжні організації. Особливістю молодіжних проектів стала їхня “корисніть” для молоді. Ще на етапі підготовки заходів організатори дають собі відповідь на запитання: “Яка користь від цього буде тернопільській молоді та громаді міста загалом?”. Практично щотижня проходять декілька молодіжних заходів про які можна прочитати у ЗМІ.

5.    Креативний підхід. Стандартні круглі столи чи тренінги молодь вже не влаштовують. Молодь прагне нових підходів. Саме так народжуються такі проекти як “Студентська доба”, Школа громадської активності чи Наукові пікніки.

    Звичайно, у нас не все ідеально в молодіжній політиці. Я говорю лише про певну тенденцію, яку варто зберегти. Знаючи молодіжних лідерів Тернополя переконаний, що їм це під силу!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Тернопіль,сергій надал,молодіжна політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.