Все починається 19-го, о 9:00

18 серпня 2013, 19:13
Власник сторінки
0
217
Все починається 19-го, о 9:00

У понеділок 19 серпня розпочнеться новий виток у нескінченній історії протистояння киян і місцевої влади.

У понеділок 19 серпня розпочнеться новий виток у нескінченній історії протистояння киян і місцевої влади. В цей день влада знову спробує легітимізувати «прострочену» Київраду і для цього, зорганізувавши питання бюджетних надбавок, збере на свою підтримку вчителів, лікарів та працівників комунальних служб.

Зрозуміло, що корінь проблеми не в стінах Київради, а у Верховній Раді, де більшість від Партії регіонів робить усе можливе, щоб підпорядковані їм місцеві депутати, продовжили свою роботу. Більшість же Київради, озброївшись рішенням Конституційного Суду, маючи підтримку «Беркуту», будуть до останнього відстоювати своє самоврядування і свою правду. І це не зважаючи на популіські заклики, що вони готові йти на вибори хоч завтра.

Скасування виборів у Києві вже є прецедентом для подальших всеукраїнських виборів. Ніхто не гарантує, що в Україні таким же самим чином не скасують президентські вибори у 2015 році. Більше того, маючи досвід київських не виборів і супроводжуючих їх судових рішень, можна повністю підпорядкувати всю місцеву владу центральній. В результаті – втрата права на вибір, що є головною з основ демократії в країні.

Оцінка нинішньої влади нашого міста є однозначно негативною. Ще ніколи, за всю свою історію, Київ не перебував у такому плачевному стані. Знищення зелених насаджень, руйнування історичного центру, крах комунальних служб, незрозумілі комунальні тарифи та перебої з водою, неймовірні зовнішні борги… Влада відсторонилася від потреб міста настільки, що не помічає, наскільки кияни готові її позбутися.

В понеділок, 19 серпня, Київ очікує ще одна спроба поновити діяльність міської ради. Захищати її старий склад та вплив на розвиток міста будуть нардепи від ПР, спецпідрозділи правоохоронних сил, проплачені фанати та змушені бути на мітингу в обов’язковому порядку бюджетники. Знаю, що для останніх це – спосіб не втратити роботу, не більше.

Будуть і ті, хто розуміє абсурдність ситуації з подовженням повноважень та відсутністю обраного голови: разом з опозиційними партіями вийдуть представники громадських організацій та кияни.

Все починається о 9:00.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Попов,Герега,Київ,Київрада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.