Совість і влада

21 серпня 2013, 12:32
Власник сторінки
Політик
0
161

Це мій виступ був десь в кінці 80-х...

Така природа людини, що коли немає внутрішнього цензора, який називається совістю, або потужного контролю з боку народу, то чи це в давні часи чи сьогодні, завжди буде спокуса щось собі прихопити більше. Адже недаремно кажуть «своя сорочка ближче до тіла». Це мій виступ був десь в кінці 80-х. Сьогодні він нікого не здивував би, а тоді Перший секретар ЦК Компартії України Володимир Щербицький звинуватив мене у безпринципності до антирадянських і націоналістичних проявів. А мій виступ назвав демагогічним випадом. Та ще й пригрозив, що це не може залишитися без відповідних висновків і оцінок. Що це означало в той час, я думаю всім відомо. Та як кажуть, Бог йому суддя. 

Сьогодні ситуація інша. Можна говорити про все і про всіх. Критикувати будь-кого, висловлювати свої думки в інтернеті, реагувати на події хоч щохвилини. Я тільки проти вульгарності і анонімності. Багато що змінилося і це добре. Незмінною залишається тільки природа людини і бажання наживи. Змінюються тільки способи збагачення тих, хто при владі. І це не залежить від кольору партійних прапорів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Киев,влада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.