Голова Дніпропетровської облради Євген Удод вибачився за "хохлів" в його газеті

23 серпня 2013, 10:14
Власник сторінки
журналіст
0
270

Критичний допис у блозі викликав резонанс і призвів до вибачень високопосадовця

Нагадаю,  кричуще неподобство сталося у дочірньому виданні Дніпропетровської облради - газеті «Зоря-город»  № 33/22 (422/22) від 14 серпня 2013 р. На останній 16 сторінці в кросворді, який чомусь було названо «естонським», (на яких, до речі, підставах? Нічогісінько естонського там немає) в питанні № 18 по вертикалі читаємо: «Столица хохлов». І нижче, під кросвордом у тексті, що догори дригом, під тим же вісімнадцятим номером відповідь – «Киев».

Зоря

Я висловив своє обурення за образу національної честі та гідності українців редакції газети й зажадав вибачень. Розмістив свій матеріал з цього приводу у блогах на "Кореспонденті", "Дусі" та "Політико", а також надіслав текст до низки прес-служб державних установ, зокрема облради, віце-прем'єру Вілкулу, у профільний Комітет ВР. Поділився дописом через Facebook з іншими блогерами, народними депутатами, однодумцями.

А ще закликав всіх національно-свідомих українців зателефонувати за вказаним у дописі номером телефону редакції "Зорі".

І от результат:

Евгений Удод извинился за бестактность в газете «Заря»


 

14 августа этого года газета «Заря-город» на своих страницах допустила досадную небрежность — в кроссворде, в ячейке № 18 по вертикали был вопрос: «Столица хохлов». В ответах указано — «Киев».
«Как украинец, как гражданин, как патриот, как председатель областного совета и просто как человек я был возмущен этим вопиющим фактом!
Областная газета равно несет ответственность не только за материалы, их высокое качество и корректность, а и за развлекательную страницу, где публикуются кроссворды, анекдоты. Ответственные за номер должны внимательно вычитывать все тексты до последней буквы!
Увидев этот кроссворд, я почувствовал себя оскорбленным вместе со всеми украинцами. В солидной газете таких досадных ошибок, такого безобразия допускать нельзя!
После разговора с руководителем издания, было проведено внутреннее расследование, все виновные выявлены и наказаны. Больше такого в газете «Заря» не повторится.

Очень жаль, что этот инцидент произошел накануне Дня Независимости Украины. Желаю, чтобы никакие проблемы, никакие неприятности не сломили наш национальный дух, нашу веру в лучшее, на уменьшили, а только увеличивали любовь к нашей независимой страны! Приветствую всех днепропетровчан, всех украинцев с нашим национальным праздником!»,— сказал Евгений Удод.

Источник: ИА «Телетайп»

Вважаю це в тому числі і своєю (вибачайте, якщо можете, за нескромність) заслугою, а також всіх, хто мене підтримав. Журналістика має бути дієвою і служити на благо суспільства. І цей випадок - яскравий тому приклад. Так ми, українські патріоти, зустріли свята Національного прапора та Незалежності.

Залишається тільки, аби Євген Удод вибачився за непомірну кількість матеріалів про себе улюбленого в тій же "Зорі" та інших регіональник ЗМІ - як друкованих, так і електронних. А також за відсутність політичного плюралізму і права на критику президента-рецидивіста й партії регіонів.

Щоправда, я ще вимагав негайної відставки головреда офіційного друкованого органу облради Ксенії Зайцевою разом зі всією редколегією, включно з головою наглядової ради видання Сергієм Чернявським. Сподіваюся, і ця вимога буде колись виконана.

Читай також:


Газета Дніпропетровської обласної ради "Зоря" назвала українців "хохлами"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.