Депутата УДАР Сергія Капліна завербували на компроматі

23 серпня 2013, 13:43
Власник сторінки
0
562

На кого Ви працюєте, шановний?

Не так давно відбулася зустріч двох народних депутатів з парламентської фракції УДАР Сергія Капліна та Романа Романюка з Першим заступником Генерального прокурора України Ренатом Кузьміним. Формально зустріч було присвячено з’ясуванню окремих питань, піднятих у депутатських зверненнях представників партії УДАР до Генерального прокурора В.Пшонки.

Зокрема під час зустрічі з’ясувалося, що у Генеральну прокуратуру надійшов фіктивний запит депутата Сергія Капліна щодо можливого неправомірного отримання Р.Кузьміним професорського звання. Зокрема пан Каплін у ході спільної з колегою бесіди запевнив Рената Кузьміна у тому, що він та його помічники у парламенті не причетні до підготовки зазначеного запиту, а його підпис на запиті – підробка. 

Ренат Равелійович, у свою чергу, зрадівши позбавленню необхідності в черговий раз виправдовуватися перед громадськістю, вже після завершення офіційної зустрічі запросив нардепа Капліна на бесіду у неформальній обстановці, натякнувши на наявність певних матеріалів компрометуючого характеру.

За інформацією джерел з прокуратури, друга зустріч тет-а-тет відбулася вже невдовзі та носила «вербувальний» характер. Ренат Кузьмін ознайомив ударівського політика з наявними у Генеральній прокуратурі відомостями щодо справ, які ведуться у МВС та СБУ, де в окремих епізодах фігурує  народний депутат. Прокурор доступно розтлумачив депутату, докази яких його протиправних дій вже наявні у правоохоронних органах, і якими наслідками це йому загрожує. 

Джерела стверджують, що прокурорські матеріали настільки вразили народного депутата, що він ініціативно попросив у Рената Равелійовича допомоги у недопущенні їхньої реалізації. Частина матеріалів була напрацьована українськими контррозвідниками  у ході розслідування діяльності іноземних спецслужб з дестабілізації громадського порядку в Україні та проведенні так званих спеціальних операцій з організації «стихійних заколотів» проти влади, на кшталт «Врадіївської ходи».

Використання (відкрите чи «в темну» - автору невідомо), народного депутата від УДАР Сергія Капліна представниками американських спецслужб, яке цілком доведене співробітниками контррозвідки, вочевидь не сприятиме політичній кар’єрі ударівця, а ще й загрожуватиме йому дуже серйозною статтею карного кодексу. Тому він домовився з Кузьміним «дружити». В обмін за прокурорську допомогу нічого особливо від політика УДАР не вимагалося, ніякого «тушкування» по суті не відбулося. Ренат Леонідович не просив його виходити з фракції та, навіть, припинити протестні заходи. До Капліна було лише одне прохання періодично повідомляти про важливі події у фракції та рішення, які приймаються керівництвом партії. Тобто Рената Леонідовича переважно цікавить стратегія та тактика УДАР з огляду на президентські вибори 2015-го року.

Як вже зазначалося розсталися опоненти «друзями». Звісно про конфіденційну зустріч із одіозним першим заступником Генпрокурора нардеп Каплін колегам не розповів, але тільки, враховуючи свій особистий печальний досвід, узявся всіх застерігати від користування засобами зв’язку для вирішення важливих бізнесових та політичних питань.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.