5 канал з "біло-блакитного" став "біло-червоним"

24 серпня 2013, 12:15
Власник сторінки
журналіст
0
290

Перший український інформаційний змінив корпоративні кольори

Те, що 5 канал нарешті відмовися від біло-блакитних кольорів (в емблемі, заставках, студійному оформленні, рухому рядочку новин)  – дуже добре. Давно було пора. Бо ця кольорова сполука серйозно дискредитована партією бандюковичів та її президентом-рецидивістом.

Одначе шкода, що попередня гамма замінена саме біло-червоною. Адже це дуже неоригінально. Такі кольори є корпоративними для різних телеканалів, зокрема «1+1» Коломойського,  «Гамма-тв» Симоненко (КПУ), Першого музичного М1.

А не можна було б змінити біло-блакитний дизайн на синьо-жовтий? Як на мене, то це було б куди оригінальніше. До того ж, більш відповідало б патріотичній лінії каналу. Зробили б «п’ятірку” на мікрофоні жовтою, а тло – синім. Теж саме і щодо рухомого рядочку новин: сині літери на жовтому тлі чи навпаки. Відповідно розфарбували б і студії. Принаймні новин. Це дуже гарна, естетична, мила оку сполука. Та й українське серце гріє.

Серед інших новинок на 5-ому – у новинах повідомлення з країн світу почали супроводжувати їхніми державними прапорами, розміщуючи у верхньому правому куточку екрану, поряд з назвою країни, звідки походить новина. Точніше, 5 канал відновив таку практику, бо свого часу, багато років тому, вона вже була.

Це теж позитивний креатив. До того ж ексклюзивний, бо такого немає на жодному з каналів. Лишається тільки побажати уникати плутанини, як це іноді траплялося.

Згадую, коли прапори демонстрували раніше, на 5 каналі деякі плутали, розміщуючи, приміром, замість сербського – нідерландський. Кольори там однакові, але  порядок розташування горизонтальних смуг – різний. Сербський прапор – це перевернутий догори дригом російський, тобто спочатку (зверху) йде червона смужка, потім синя і нарешті – біла. А в голландців нагорі – червона, посередині біла, і внизу – синя.

Я ще дзвонив їм тодві у приймальну. Пояснював. Та все було марним. Ну це я так, про всяк випадок, аби не повторювалися помилки минулого

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.