Ігор Бакай хоче у команду Кличка

28 серпня 2013, 08:57
Власник сторінки
0
365

Чи можливе возз'єднання друзів авторитета Рибки?

Ігор Бакай знову хоче стати головою Державного управління справами (ДУС), але розраховує на цю посаду вже за президентства Віталія Кличка. Принаймні, такі розмови точаться у колах, близьких до керівництва партії УДАР.

Підставою для них послужили часті приїзди до Києва Ігоря Михайловича, які відбуваються останнім часом чи не щотижня. Ігор Бакай надає перевагу поєднанню ділових переговорів з шикарним відпочинком у закритому заміському комплексі «Маячок», яким володіють відомий олігарх Дмитро Фірташ та колишній юрист Бакая, а нині народний депутат від партії УДАР, Павло Рябікін. Повернення свого колишнього роботодавця в Україну дуже тішить народного депутата, оскільки Ігор Михайлович гуляти вміє, і коли гуляє, то грошей особливо не рахує.

Так, очевидці кажуть, що місяць тому, підчас одної з таких гулянок у ресторані «Маячка», біглий олігарх не розрахував свої фінанси, йому трошки не вистачило готівки, щоб сплатити повністю рахунок за банкет у сто тисяч гривень. Рябікін великодушно згодився почекати сплати колишнім шефом боргу у близько 5 тис. доларів пізніше. 

Колись Павло Рябікін консультував Бакая з приводу відмивання зароблених «непосильною працею» капіталів та виведення їх з України на швейцарські рахунки. Щоправда така людина як Рябікін була потрібна всім. Тісна співпраця з Ігорем Бакаєм не завадила Павлу Борисовичу стати під час виборів 2004 року довіреною особою кандидата у президенти Ющенка, а потім, вже за його президентства заступником міністра транспорту та послом України у Данії.

З Ігорем Бакаєм у Павла Борисовича теж збереглися теплі дружні стосунки. Зважаючи на теперішню близькість нардепа Рябікіна з лідером партії УДАР Віталієм Кличком громадянин Росії Ігор Бакай, на думку людей з оточення Кличка, зондує своє можливе повернення в українську політику. Слід зазначити, що колись Ігор Михайлович, повіривши у чемпіонські перспективи братів Кличків узявся спільно зі своїм партнером та кримінальним авторитетом Віктором Рибалком (на прізвисько «Рибка») фінансувати старт кар’єри Віталія та Володимира. У той час, молоді спортсмени тільки починали завойовувати популярність, і Бакай, як тоді один з найбагатших людей в Україні, давав їм кошти на «підтримку штанів». Трохи згодом, коли боксери стали пізнаваними, олігарх використовував їхню славу у своїх політичних інтересах, він брав їх разом із собою в агітаційні тури у ході його виборчої кампанії. Розраховувався вже цінними дарунками у вигляді квартир у центрі Києва (наприклад, по вул. Димитрова).

Але ж сьогодні ситуація змінилась кардинально. І тепер про борги минулих років нагадувати Кличкам вже якось не годиться. До речі, Рибка це спробував зробити – тепер він мертвий. Дуже серйозним людям Кличко потрібний як політик.

Ось і думає Ігор Михайлович, як і йому стати потрібним Кличку та цим серйозним людям, що за ним стоять. Та підбирає він ключі до запасного входу в українську політику через Павла Рябікіна, свого колишнього адвоката, а тепер наближеного до лідера УДАРу депутата та власника «Маячка», де, до речі, розташована улюблена дача на понтоні Віталія Кличка, у якій опозиційний лідер проводить влітку майже весь час в Україні.

Проте, про всяк випадок, Ігор Бакай, відвідуючи Україну, спілкується на цю тему не тільки з депутатом Рябікіним. Не забуває він  питання щодо свого повернення до великої політики обговорювати й з Віктором Медвечуком. Тільки не зрозуміло, чим викликана така наполегливість Бакая на цьому напрямку. Чи то з власної ініціативи? Може Ігор Михайлович у Росії збанкрутився? А може засилає Бакая «у тил ворога» з диверсійним завданням його благодійник та захисник Володимир Путін?

Що ж, тоді вибір на користь партії УДАР був зроблений дуже вдало. У цю політичну силу за гроші беруть кого завгодно. По суті, УДАР, судячи по представництву у парламенті, більш нагадує клуб за інтересами, в який увійшли в основному представники спонсорів політичного проекту Віталія Кличка – олігархів Фірташа, Коломойського, Пінчука, Кучми, Ющенка. Якщо до цієї команди долучиться ще один представник Путіна – нічого суттєво не зміниться. Прагнення дорватися до дерибану державних ресурсів – головна мета учасників, отже Ігор Михайлович впишеться чудово.

Насамкінець, нагадаю, що Ігор Бакай займав за часів президентства Леоніда Кучми різні управлінські посади, як то голови НАК «Нафтогаз», голови Державного комітету з водного господарства, голови Державного управління справами. В останньому відомстві він розвив особливо бурхливу господарську діяльність. Загалом, за даними слідства, за час керування Бакаєм ДУС було розтрачено та привласнено більше 820 млн. грн. У грудні 2004 року Ігор Бакай збіг з України у РФ, бо обвинувачувався у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 і частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (зловживання службовим положенням і перевищення службових повноважень). 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Кличко,Бакай,Рябікін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.