Президентська форма правління: плюси і недоліки

01 вересня 2013, 11:59
Власник сторінки
Політик
0
261

Сьогодні у нас фактично президентська форма правління. Вона має свої плюси і недоліки.

З одного боку виглядає так, що коли все сконцентровано в одних руках, то ефективність має бути кращою. У цьому є певний сенс. З іншого, — президент фізично не може все охопити і на все реагувати. Тут вже багато залежить від команди.
Я знову наголошу на тому, що суспільство повинно чітко бачити і розуміти, що пропонується сьогодні, в плані реформ, зокрема, і який результат буде завтра.
У свою чергу, влада повинна значно краще інформувати суспільство про свою діяльність, щоб бути зрозумілішою. Цього немає. Адже на часі вирішення надзвичайно важливих і складних питань як з внутрішнього життя держави — це реалізація низки реформ, так і зовнішньополітичних — місця і ролі України в світі. Широкому загалу не зрозуміло, де ми в геополітичному аспекті. І не думайте, що це не цікавить звичайного громадянина, мільйонів тих, хто працює за кордоном. Незрозуміло до цих пір, чи ми використовуємо переговори з Європою для козирів у переговорах з Росією, чи навпаки, обговорюємо з Росією питання різних форматів співпраці з тим же Митним союзом, для підписання асоціації з Європою, щоб не висували все нових і нових умов? 
Залишається лише здогадуватися і чекати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина-ЕС,Украина-Россия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.