ГАРНО СОЛОВЕЙКО НАШ СПІВАЄ ТА ЧИ ТАК ВОНО БУДЕ

03 вересня 2013, 14:43
Власник сторінки
політолог
0
23
ГАРНО СОЛОВЕЙКО НАШ СПІВАЄ ТА ЧИ ТАК ВОНО БУДЕ

Нещодавно Міністр оборони України Павло Лебедєв виклав амбіційні плани нашого оборонного відомтсва щодо переходу на конрактну основу та кому потрібні ягнята, які не здатні з'їсти вовка?

На минулому тижні очільник оборонного відомства досить впевнено намагався переконати все українське суспільство у тому, що наша держава здатна з 2015 року повністю отримати так зване "професійне" військо за рахунок контрактників, яким обіцяно високу запрлатню та забезпечення всіляких там соціальних гарантій (які, і ми це дуже добре знаємо, "працюють" в стані "застою"), а також належним рівнем бойової підготовки.
Тема контрактної та дійсно професійної армії не сьогоднішня, проте за останні роки жодних важливих кроків ніхто так і не насмілився зробити.
Скажіть будь-ласка, шановні товариші чиновники, а чи посадили хоча б одного з очільників тих чи інших органів військового управління, які обіцянки-цяцянки роздавали, переконували у чіткій та послідовній політиці реалізації різноманітних там програм реформувань, реструктуризацій, трансформацій? Чому не притягують до відповідальності за зрив та не виконання не підйомних програм оновлення армії їх же "ідеологів" - над ними ж працює ціла "армія" науковців, консультантів. радників Президента, Міністра, начальника Генштабу тощо?
На мою думку, починати потрібно з того аби наступні програми, які пердбачають та визначають подальшу роль та місце армії в суспільстві та її якісний стан містили у собі пункти про відповідальність (кримінальну) за її зрив. Адже на це виділяються чималі кошти з державного бюджету, який наповнює громадянин Україн і цілком зрозуміло. що отсанній хоче бути певний того, що він - захищений!
Не так давно, одна знайома подруга поцікавилась чи може її син піти на контракт в одну з військових частин і що для цього потрібно. Маючи дружні зв'язки о офіцером цієї частини я поставив йому її запитання та поцікавився тим, як йде процес самого набору контрактників на що почув у відповідь досить цікаву тезу: "... та розумієш, в цьому році начальство сказало брати кількістю, а про професійний рівень будемо дбати з наступного року!" От вам і весь інтузіазм з того, що українське військо - буде професійним. Одразу кількість, а вже потім - якість! Тому далі немає й сенсу все обговорювати.
Спортсмени, конкурси танкістів-стрілків, бігунів та перетягування у кого більший та ширший Державний стяг України - це добре, але де ж та "професіоналізація" на тлі загальної стагнації організму!?
Так кому потрібні ягната, які не з'їдять вовка і чи взагалі варто поспішати покаже 2015 рік. а до цього часу наше рідне міністерство може видати на гора ще з пару десятків "грунтовних" програмних документів "славнозвісної реформи", які потім доповнять полиці архівів...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.