Tesla Motors знищить традиційний автопром США до 2015 року

04 вересня 2013, 12:40
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
553
Tesla Motors знищить традиційний автопром США до 2015 року

Це переворот !

Творець компанії Tesla Motors Елон Маск (англ. Elon Musk) оголосив про те, що у нього все готово для того, щоб пересадити американців на дешеві і швидкі електрокари. Маск вирішив практично всі проблеми, які стримували масове поширення електрокарів в США.

Як відомо, ключовими недоліками розробленого і побудованого інженерами Маска електрокара Tesla S були довга зарядка і відсутність енергозаправочної інфраструктури. Маск 10 років з моменту створення компанії Tesla Motors послідовно вирішував ці два завдання. У підсумку йому вдалося розробити для своїх машин такі акумуляторні батареї , які змогли дозволити проїжджати на одній повній зарядці 300 миль. Але щоб зарядити такий акумулятор від звичайних електрозаправок були потрібні 14 годин і більше. Зрозуміло , що ні про який комфорт при таких проблемах з «паливом» говорити не доводилося.

Маск вирішив цю проблему - минулого року в Каліфорнії з'явилися перші заправки мережі Supercharger, що належать його ж компанії SolarCity (займається розвитком інфраструктури). Вони відрізняються від звичайних електрозаправок як «Жигуль» від «Мерседеса» - на них акумулятори Tesla S можна за 30 хвилин зарядити на пробіг в 200 миль. Це вже практично. Особливо якщо врахувати , що повна зарядка акумуляторів на пробіг в 300 миль коштує приблизно 11 доларів . Причому вже всім очевидно, що і 30 хвилин - це не межа і, швидше за все, досить скоро повна заправка на Supercharger займатиме часу стільки ж, скільки заливка бензину в баки традиційних машин, якщо не швидше.

До кінця 2013 року Маск забезпечить обидва узбережжя США необхідним числом заправних станцій Supercharger і з'єднає узбережжя коридором. З цього моменту їздити на машинах Tesla можна буде приблизно на 70% території США. А до кінця 2015 року Маск пообіцяв повністю забезпечити територію країни та сусідньої Канади необхідним числом своїх швидких електрозаправок.

Також Маск оголосив про те, що наступного року випустить бюджетну модель автомобіля Tesla, щоб він став доступний максимально широкому числу споживачів.

Все разом - це переворот. Доступні, стильні, швидкі електрокари (топова Tesla S розганяється до сотні за 4 з невеликим секунди), дешева енергія (повторимо - 11 доларів за зарядку достатню для пробігу в 500 км, або приблизно в 4 рази дешевше бензину) і розвинена інфраструктура швидких заправних станцій . Що ще потрібно, щоб стрімко пересадити жителів США і Канади з бензинових і дизельних машин на електрокари?

detalimira.com
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: США,Технологии,Tesla Motors,технології,USA
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.