«Зоря» сталінізму

08 вересня 2013, 16:46
Власник сторінки
журналіст
0
202

Газета дніпропетровської облради незлим тихим словом згадує «вождя народів»

Видання обласної влади "Зоря-город", яке нещодавно прогриміло на всю Україну скандальною історією зі «столицей хохлов» в кросворді, тепер відзначилося іншим неподобством. В рубриці «Ветеран Придніпров’я” газета за номером 36/25  від 4 вересня на честь сімдесятиріччя визволення Дніпропетровщини надрукувала матеріал під красномовним заголовком «Забвению не подлежит».

Своїми спогадами про дитинство, яке припало на окупацію краю німецько-фашистськими загарбниками, ділиться  ветеран педагогічної праці, відмінник народної освіти України, вчитель історії, житель П’ятихаток Миколай Солонець, 1937-го року народження.

На 12-ій сторінці автор матеріалу власкор «Зорі» Олена Чернявська пише:

«Пам’ять, пам’ять! Сколько подробностей сохраняет она о тех трагических событиях. А вот Николай Солонец хранит, как самую большую реликвию, «Правду» за 10 мая 1945 года с обращением Сталина к советскому народу. Редко в каком музее есть такой раритет, а вот у нашего ветерана есть».

Про звернення «вождя народа» в «Правді» як найбільшу реліквію тих часів написано надзвичайно зворушливо й тепло, в урочисто-піднесеному стилі. Як про найдорожче.

Слід зазначити, що подібні прояви в газеті – не рідкість, а надто, що стосується рубрики «Ветеран Придніпров’я”. Зі змісту матеріалів складається враження, що всі герої публікацій – або самі колишні енкаведисти, або ж їхні нащадки.

Читай також:

Випусковим редактором дніпропетровської «Зорі» з «хохлами» в кросворді був знаний в області журналіст, письменник, краєзнавець і дослідник українства


Моральна комісія готова розглянути «эстонский» кросворд про «столицу хохлов» в газеті дніпропетровської облради «Зоря-город»


Дніпропетровська прокуратура прийняла до розгляду заяву щодо приниження газетою облради «Зоря» національної честі й гідності українців та естонців


Голова Дніпропетровської облради Євген Удод вибачився за "хохлів" в його газеті


Газета Дніпропетровської обласної ради "Зоря" назвала Київ... "столицей хохлов"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.