"ПриватБанк" не гребує кишенями дітей та пенсіонерів

10 вересня 2013, 12:31
Власник сторінки
журналіст
0
427
 ПриватБанк  не гребує кишенями дітей та пенсіонерів

Журналісти "Антикорупційного Бюро України" продовжують пильно слідкувати за діяльністю "ПриватБанку". У більшості випадків під афери "ПриватБанку" потрапляють люди не надто фінансово незалежні.

Журналісти "Антикорупційного Бюро України" продовжують пильно слідкувати за діяльністю "ПриватБанку". За результатами журналістського розслідування та багаточисленних звернень громадян стає зрозуміло, що ця установа щодня безжально грабує людей, незалежно від їх соціального статусу. Але у більшості випадків під афери "ПриватБанку" потрапляють люди не надто фінансово незалежні.
Воно й зрозуміло - небагату людину легше обдурити, бо такому клієнту свою правоту ще треба буде довести. Подати до суду майже безглуздо, бо фінансовий монстр всюди має свої домовленості, система ж захисту Банку така, що не клієнт правий, а виключно "ПриватБанк".
Наведу лише кілька випадків, бо історій стільки, що в одному матеріалі все описати не можливо.
Отже історія перша. У киянки Світлани "ПриватБанк" украв 14 тисяч гривень. У 2007 році вона взяла кредит на мобільний телефон, тоді ж банк нав"язав кредитну картку. Згодом кредит був виплачений, а кредиткою вона продовжувала користуватися . Однак, у 2009 співробітники банку повідомили про заборгованість по кредиту і відсотки загальною сумою у 3 тисячі гривень. Тоді було домовлено, що Світлана має погасити тільки кредит у сумі - тисяча гривень і банк пообіцяв відсотки списати. Згодом, починаючи з 2011 року, банк став знову вимагати 3 тисячі, а у 2012 ще й необхідно було повернути кредитний телефон. Світлана повернула телефон і проплатила необхідну суму аби тільки її залишили у спокої. Та справжнім шоком для неї стало те, що цього ж дня із соціальної картки на дитину "ПриватБанк" зняв 11 тисяч гривень. 
Ці гроші держава виділяє на дитину і соціальні служби в праві прийти та перевірити чи дійсно вони витрачені за призначенням. Що у такому випадку говорити матері, що дитячі гроші забрав банк за борг мами у чотирикратному розмірі. І яке право має банк на гроші дитини, яка щойно народилася і навіть говорити та рахувати ще не вміє?
З грудним дитинчам Світлані довелося об"їхати пів-Києва, та правду так і не знайшла. У результаті довготривалої переписки банк таки повернув гроші - аж 50 гривень. Це виглядає насмішкою. Адже, щоб отримати довідку про те, що ти нічого не винен фінансовій установі, як раз стільки і потрібно. Між іншим теж не зрозуміло, чому ця довідка коштує саме 50 гривень. Невже в Україні такий дорогий папір?
Історія друга. У Валентини з Тернополя зникла з картки тисяча гривень. На свою біду, громадянка забула картку в банкоматі, тому заблокувавши її пішла до найближчого відділення банку аби написати заяву. Там і виявилося, що зняла вона зовсім не 300 гривень, як думала, а на цілу тисячу більше. Валентина вирішила розібратися куди ж поділися її кровні. Та в Приваті її саму зробили аферисткою. А на прохання провести службове розслідування та показати відео з камер нагляду їй надійшла відповідь: "Згідно ст.11 Цивільного Кодексу України від 16.01.2003р. No.435-ІV цивільні права та обов"язки виникають на підставі договору або правочину. Договір на обслуговування карткового рахунку, укладений між Вами та ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", не передбачає обов"язок Банку надавати матеріали фото- та відеоспостереження з банкоматів при надходженні запиту від клієнта, оскільки вказані матеріали є власністю банку, тому банк не має правових підстав для задоволення Вашого запиту". Схоже "ПриватБанку" є що приховувати. 
Не допомогла і місцева газета "Вільне життя" до якої пані Валентина звернулася з відкритим листом. Спочатку там порадили йти до Нацбанку. Пішла, її вислухали, а у відповідь почула: "Но я не могу не верить и ПриватБанку. Вот подождите, что они вам ответят на ваш запрос по проведению служебной проверки и предоставлению видеозаписи и тогда перезвоните мне". 
За цей час у газеті видалили листа п. Валентини, а коли вона готова була надати його повторно - просто сказали, що було б непогано аби вона знайшла ще кілька людей, які постраждали від "ПриватБанку".
Звісно, дізнавшись про подібні махінації чи недоліки банку можна просто не користуватися чи відмовитися від його послуг. Але кому тоді вірити якщо банк, який позиціонує себе як найкращий в Україні, займається подібними непристойними речами.
Журналісти "Антикорупційного Бюро України" продовжують спецрозслідування стосовно діяльності "ПриватБанку", а відтак просять громадян зверататися на телефони "гарячої лінії" (067) 918-52-78, (067) 73 89 480, (067) 298-74-49 з повідомленнями про випадки шахрайства з боку "ПриватБанку".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.