Навіщо Україні молодіжний парламент?

10 вересня 2013, 14:51
Власник сторінки
один із лідерів Команди молоді Віталія Кличка, Партнер Юидичної фірми "Brite&Gribe"
0
301
Навіщо Україні молодіжний парламент?

Проблема створення молодіжного парламенту вже неодноразово поставала перед різними поколіннями в Україні, проте так і залишилася невирішеною...

Проблема створення молодіжного парламенту вже неодноразово поставала перед різними поколіннями  в часи незалежності України. Для мене це питання стало принциповим рік тому, коли ми з командою реалізували проект І Всеукраїнське моделювання Верховної Ради України. Довелося докласти чимало зусиль, щоб хоча б привернути увагу до, насправді, важливого та актуального питання.

 Та річ у тім, що за 22 роки незалежності ця ідея так і не здобула реальної підтримки серед політичних структур, а часом не вистачало активної молодіжної підтримки та наполегливості. Варто наголосити, що молодіжному активу необхідне саме офіційне рішення "зверху" про створення відповідного органу. А підтримку парламентарів здобути, виявилося, не просто. З огляду на досвід роботи у сфері молодіжної політики,  я маю сім аргументів "за" створення молодіжного парламенту (МП):

1. Створення МП надасть можливість сформувати незалежну та офіційну платформу для молодіжних лідерів

У нас не існує незалежної й офіційної платформи, за допомогою якої молодіжні лідери могли б реалізовувати свій потенціал і доносити до громадськості свою позицію. Звісно, можна назвати такою платформою громадські організації, проте, такий механізм доволі рідко працює на офіційному рівні, а молодіжні політичні організації не можуть претендувати на статус незалежності та об’єктивності.

2. МП передбачає інформаційну і структурну систематизацію молодіжної політики

МП матиме на меті координацію молодіжних рухів, підтримку освітніх проектів, а також виконуватиме представницьку функцію серед світових молодіжних громадських організацій. Це дозволить переймати міжнародний досвід, а також завдяки доцільній інформаційній політиці співпрацювати з впливовими організаціями.

3. МП репрезентуватиме проблеми і погляди молоді на офіційному рівні, а також матиме можливість впливати на рішення Парламенту з приводу проблемних молодіжних питань.

4. Розвиток парламентаризму в Україні

У багатьох країнах Європи і Світу вже створені відповідні органи. Яскравими прикладами є Великобританія та Німеччина, де молодіжна структура має реальні повноваження та ефективно і системно працює. Якщо Верховна Рада посприяє створенню молодіжного парламенту, українська делегація вже цієї осені у Вільнюсі матиме суттєвий аргумент щодо євроінтеграційного курсу України.

5. МП сприятиме підвищенню ефективності роботи Верховної Ради у сфері молодіжного законодавства, завдяки креативним підходам та сучасному мисленню

Розумна і талановита молодь буде урівноважувати консерватизм парламентарів, сприяючи більш ефективній роботі.

6. МП як соціальний ліфт

За допомогою МП ми матимемо можливість створити і постійно поповнювати кадровий резерв активної і талановитої молоді, таким чином створимо соціальний ліфт для молодих активістів, а також сприятимемо співпраці Верховної Ради з молоддю.

7. МП як школа майбутніх парламентарів

Цілком очевидно, що нове покоління має стати достойною зміною нинішніх депутатів у Парламенті. Тому вчити молодь необхідно вже сьогодні. Модель, за якою бізнесмени приходять до влади, шкодить країні, сприяє уповільненню демократизації. Професійних політиків і законотворців вкрай мало. Завдяки МП ми маємо гарний шанс, нарешті, виховати еліту, яка прийде до влади свідомо і сприятиме розбудові та розвитку держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: студенты,УДАР,Григоришин,молодіжна політика,народні депутати України,Моделювання Верховної Ради,молодіжні лідери,Команда Молоді Віталія Кличка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.