Ми пропонуємо механізм впливу – Київську Муніципальну Асамблею

12 вересня 2013, 07:00
Власник сторінки
Політик
0
178
Ми пропонуємо механізм впливу – Київську Муніципальну Асамблею

Моя доповідь на презентації «Київської Муніципальної Асамблеї»

Київ – влада кризи – криза влади. Допоки? Спокійна сила…все таки сила.
Економічний стан в Києві погіршується більш стрімко, аніж в Україні:
7 місяців, січень – липень 2013 р. до січня липня 2012 р.
Промисловість - 8,8 % Київ , і – 5,3 % по Україні
Будівельні роботи -23,2% Київ, і -17,7% по Україні
І це тоді, коли прямі іноземні інвестиції в січні-червні 2013р. в 1,4 млрд. доларів США (0,7 млн. в 2012 р. в місяць) сягають 54% від обсягу інвестицій в економіку України.
З бюджетом взагалі трагедія – 4,6 %до бюджету України ( коли населення -6,2%, частка ВВП -18%), 18,5 млрд, а плач Ярославни – Гереги, Попова, що 100,0 млн. не поділить сесія – місто зупиниться.
Недобрали в бюджет біля 2,0 млрд., а стан, який піснею назвали, навколо 100 млн.
На економічну кризу накладається політична, бо центральна влада і опозиція протистоять і втрачають, з ними кияни втратили столичну, взірцеву роль Києва в Україні. А в Європі і поготів: там немає прямого Президентського правління столицею, там немає міста без мера, там немає міста і без районних рад. На економічну і політичну логічною є криза Управління, компетентність і адекватність.
Міжнародний центр культури і мистецтва, поруч урядова Гора – руїна, бур’яни і забори. Найдорожча земельна ділянка в Києві. 
Десятинна церква – Генетичний код столиці – бур’яни, забор іноземця. Забори не прозорі –свинство ховаємо і недієздатність. 
Андріївський узвіз – Театр на Подолі, музей Києва і сотні таких об’єктів. 
Міст через Дніпро і метро на Троєщину.
Сил не вистачає чути безпідставні обіцянки і реальні звитяги: мільйон роз і перед зимою – річковий трамвайчик. Словом – Київ деградує, зневірився. Без успішної столиці Держава не може стати успішною.
А влада зловтішається владою і безконтрольністю, політичні і конституційні питання, як про вибори, стало прерогативою судів, які приймають неправедні рішення. 
Партія Регіонів правляча в Києві мала 6 мандатів – тепер 9, і вона верховодить в Києві. 9 мандатів із 120. Ні одного депутата до Верховної Ради: Герегу, Борисова, Лисова, Довгого, Супруненко і т.д. таке уже було коли КПУ - крах. Блок М.Катеринчука – було 5, а тепер 1. Кияни іншу раду обирали. Немає Черновецького і Блоку Ю. Тимошенко – немає Київради, а вони судилища виграють. Цинізм несусвітній.
Словом, кияни, хто здатен, повинен втрутитись. Ми пропонуємо механізм впливу – Київську Муніципальну Асамблею:
1. Це ініціатива трьох поколінь: Іван Салій, Іван Плачков, Анатолій Коваленко, Валерій Асадчев, Ольга Богомолець
2. Ми дорослі і досвідчені.
3. Ми не прагнемо дошкульно критикувати владу і опозицію.
4. Ми співчуваємо і владі, і опозиції, але найбільше – киянам з такою владою і опозицією.
5. Ми за аргументи і діалог. З Президентом, урядом і Парламентом, з Поповим і Герегою. ТРК «Київ», комунальні Радіо і газети – для Киян і ми готові до пошуку рішень в дискусіях.
6. Ми не проти влади, не проти опозиції. Усім успіхів. Ми за Усіх.
Сьогодні ми презентуємо проблематику, пріоритети. У нас є доповідачі.
Далі будуть тематичні акції:
1. Генеральний план Києва.
2. Бортничі.
3. Метро на Троєщину і т.д.
Під кожну тематику ми визначимо творчий колектив. Наприклад, Генеральний план Києва – Жежерін, В.Б.Духовничий, Юрій Самуілович і звичайно Чекмарьов В.Г.
Просимо вас підтримати, щоби почули і політологів, і політиків, але нехай почують і Асамблею. Членами Асамблеї приймаються ті, хто говорить і сам здатен зробити. Говорити про реформи повинен реформатор. Говорити про Бортничі, на виїзному засіданні, пивні замовники, влада і експерти-науковці.
До центральної влади: Припинити бюджетний грабунок киян. Повернути узурповану владу киянам:
- Вибори мера у 2 тури;
- Відновити скорочені Райради, обирати депутатів на мажоритарній основі;
- Київрада створює виконавчий орган, Виконком
- Один губернатор на Київ і область, щоб організовував реалізацію об’єктів спільного фінансування.
Запрошуємо В.Ф.Януковича і М.Я.Азарова розглянути заходи регенерації та реставрації від Софіївської площі, Михайлівської пл., від Володимира – Андріївським узвозом до Контрактової площі і Гостинного двору. Досить відвідувати розв’язки, одну Поштову пл. на ввесь Київ.
До опозиції: політична тусовка навколо одного кандидата у Президенти – уже була Канівська четвірка. Єдиний кандидат в мери був від Тимошенко – Турчинов. Кличко з УДАРу два рази балотувався в мери. Свобода – це нова в Києві сила. Право на єдиного кандидата в мери треба вибороти! На сьогодні опозиція втрачає Київ неадекватною діяльністю у Верховній Раді – все це піар-ходи, а не державні справи. Бюджет, банківська система, будівництво метро і мостів, реконструкція «хрущівок» і термомодернізація панельних будинків. Києву професіоналізму не вистачає. 
До О.Попова – під вашим керівництвом Київ втратив столичну роль, за вашим сприянням знищили самоврядування ще й хизуєтесь неправедними рішеннями суддів. Ви не спромоглися розв’язати бодай одне стратегічне питання: метро на Троєщину, реконструкція «хрущівок», наростити бюджет і таке інше. Відчувається, що влада Ваша не виростала в Києві, з Киянами і не видається своєю. 
Кияни, дорослі і сильні, представники трьох поколінь – давайте зробимо кожен, що можемо і трохи більше. Києву – київську владу. Киянам – євроремонт і комфорт.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.