Чи відродить Шилова "Кривбас"?

12 вересня 2013, 19:29
Власник сторінки
журналіст
0
244

Про відродження клубу в інтерв'ю сайту Ukrainefootball.net заявила помічниця-консультантка народного депутата Олега Ляшка, голова Дніпропетровської організації РПЛ, депутат облради Вікторія Шилова.

Її слова були винесені в заголовок: "Могу абсолютно уверенно говорить о возрождении «Кривбасса». На чому ж грунтується така впевненість? Свою позицію Шилова аргументує так:

"Проведенные болельщиками 2 марша протеста дали власти понять, что они перешли какие-либо границы, и что у них не получится так просто отобрать у ста тысяч болельщиков их любимую команду, которая существует с 1959 года. Изначально на заседании областного совета я заявила, что Александр Вилкул как криворожанин и человек максимально приближенный к Ринату Ахметов и группе «СКМ» должен выделить для команды деньги из городского бюджета. Не смотря на то, что Кривой Рог один из самых богатых городов Украины первоначальная реакция была негативной, но проведенные болельщиками протесты заставили изменить позицию. Недавно на очередной сессии городского совета официально было принято решение о создании спортивного клуба «Кривбасс». Так как под названием ФК «Кривбасс» в связи с банкротством  не сможет существовать еще 3 года, в новую организацию будет входить не только футбольный клуб, а так же команда по баскетболу, регби и возможно хоккейный клуб".

І де ж тут гарантія майбутнього успіху? Марши вболівальників і рішення міськради. Ну і...? Одна річ хотіти, а інша - робити гучні і нічим не підкріплені заяви. Шилова, як завжди по-дамськи, дуже поверхова у тому, що говорить, у своїх оцінках і підходах. Та й що вона розуміє під "відродженням"?

Припустимо, місто виділить бюджет для створення команди. По-перше, який? А по-друге, "Кривбас" же повинен буде починати все з самого початку, в даному випадку з другої ліги. Його ж не повернуть відразу в Прем'єр-лігу. На який підставах? Команда повністю припинила своє існування, а не зробила перерву, поки не назбирає грошей. Отже, попереду - дуже довга дорога, яка вимірюється роками, якщо не десятиліттями на якій може статися що завгодно. Тому бути впевненим та ще й на 100 % у "відродженні" - аж ніяк не можна. Шилова не уявляє ваги непідйомної брили, якою накрило, розплющило "Кривбас". Хоча здійняти на певний час галас з цього приводу аби привернути до себе увагу громадськості - може. Вже змогла.

"Я лично являюсь сторонником того, чтобы «Кривбасс» стал первой «белой» командой, которая добьется успеха в Премьер-Лиге, - продовжує Шилова. - В нашем городе есть очень много талантливых футболистов. Существует филиал академии донецкого «Шахтера» и я могла лично убедиться в том, что там очень много талантливых футболистов. Изначально мы будем проводить отбор среди футболистов именно нашей области. И только в случае необходимости будем смотреть в сторону других регионов. Но думаю, что и в нашей области мы сможем найти 11 человек основного состава и еще 11 для резерва".

Все так легко і просто, що далі нікуди. Це слова не тільки популістки, а й абсолютної дилетантки. Надто вже примітивною виглядає запропонована схема. Переконалася, що в якійсь філії донецького "Шахтаря" є багато талановитих футболістів. А ти хто така, щоби оцінити їхню ігрову кондицію? Майстер спорту? Заслужений тренер? І що значить "мы будем"? Тобто і Шилова теж? В якості кого?

Шилова тріскотить по багатьох темах і питаннях. Так от "Кривбас" - одна з таких тем. Не більше. Заробляє популярність і очки для свого політичного рейтингу на горі футбольних вболівальників. Хто-хто, а Шилова "Кривбас" точно не відродить. Якщо ж замість старого "Кривбасу" щось і виникне, то скоріше за все це буде пародією на команду, котра грала в Прем'єр-лізі. Вже сам факт участі у "відродженні" клубу та вищенаведені заяви з цього приводу політичної клоунеси Шилової навіюють серйозні сумніви в перспективі.

"Радикалівка" виступила за "белый" "Кривбас". І справді, в українському футболі забагато легіонерів, через що нівелюється українська ідентичність. Але нігерійський форвард Бабатунде, який нині виступає за "Волинь", як пам'ятаємо, був одним з улюбленців вболівальників "Кривбасу".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.