Євроінтеграція призведе до краху ПР і Януковича

20 вересня 2013, 09:05
Власник сторінки
журналіст
0
216

Звісно ж, Україна від цього лише виграє.

Сама по собі формалізація відносин України з ЄС у вигляді Угоди про Асоціацію, підписання якої очікується на листопадовому саміті у Вільнюсі, саме за правління Януковича є одним з очевидних парадоксів українського сьогодення. Здається, що все відбувається не завдяки, а всупереч політичній ситуації в країні. Одначе, зближенню з Європою суттєво сприяють геополітичні обставини. ЄС не приховує своєї стратегічної зацікавленості  в Україні і проявляє до неї неабияку лояльність.

Для українського ж правителя, якого важко запідозрити в щирій прихильності демократичним цінностям, вся ця європейська катавасія  радше є лише частиною гри, котрою він переслідує особистий інтерес. Проте на відміну від інших маневрів, цей може призвести до непередбачуваних, перед усе для нього самого, наслідків, а саме -  руйнації до того монолітної проросійської структури, якою є ПР, а з тим і краху Януковича-президента.

Жорсткий авторитаризм партії не передбачає гнучкого реагування на плюралістичні виклики, котрі в даному випадку неминучі. Відтак різні ідеологічні течії розмиватимуть фундамент партії, подібно до струмочків всередині айсбергу, що тане під сонцем. «Регіони» почнуть дробитися, спочатку від них  відходитимуть окремі персоналії, потім відколюватимуться групи. Природно, партійні спікери дружно заперечуватимуть що-небудь подібне, але явище, котре тривалого часу матиме латентний характер, поступово набиратиме обертів.   

Антидемократична система не витримає подібних розхитувань без непоправної шкоди для себе. А конфілкт з суттєвою частиною електората партії тільки погіршивутаме ситуацію. Для такого політичного динозавра як ПР наслідки подальшого євроінтеграційного процесу можуть стати настільки ж згубними, як падіння метеорита на землю, що призвела до загибелі одних біологічних видів та появи в майбутньому інших.

Звісно ж, Україна від цього лише виграє.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.