Костянтин Красовський: Влада в чергове проігнорувала чорнобильців

21 вересня 2013, 12:31
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
277
Костянтин Красовський: Влада в чергове проігнорувала чорнобильців

Влада вважає нас за «попрошаєк», проте, всі наші вимоги Законні! У нас немає здоров’я забезпечувати свої сім’ї, а їхніх подачок не вистачає навіть на ліки» - під час виступів зазначали учасники...

Вибачте за застарілу новину, не було часу сідати за комп’ютер. Був свідком Всеукраїнського з’їзду чорнобильських громадських організацій який мене вразив, таку кількість людей, які віддали своє здоров’я за наше з вами майбутнє рідко можна побачити…

14 вересня 2013 року на Полтавщині в місті Лубни відбувся Всеукраїнський з’їзд чорнобильців. Чорнобильці тридцяти кілометрової зони та ліквідатори на з’їзд приїхали зі всіх областей України. Про проведення з’їзду організатори заходу заздалегідь повідомили органи виконавчої влади, Міністерство соціальної політики та Міністерство охорони здоров’я, проте, на зустріч з чорнобильцями  ані посадовці, ані їх представники НЕ З`ЯВИЛИСЬ.

На запрошення відгукнулась партія Всеукраїнського об’єднання «Свобода», яка делегувала на Всеукраїнський з’їзд чорнобильських громадських організацій народного депутата Олега Сиротюка.

Під час заходу обговорювали проблеми пов’язані із відсутністю соціального захисту чорнобильців, і те що провладна більшість на чолі з Президентом України, Міністерство соціальної політики та Міністерство охорони здоров’я не вживають заходів на вирішення цих проблем.

«Перед кожними виборами ми чуємо обіцянки кандидатів на пост Президента України, майбутніх парламентаріїв про привернення до нас уваги. Міністри часто запрошують нас в міністерства, адже приїхавши в Київ нам залишається оббивати пороги великих споруд оточеними дорогими машинами.  Кого хвилює наша проблема – мала пенсія, котру не виплачують понад рік? Ми не проливали чужої крові та не жаліли своєї. Влада вважає нас за «попрошаєк», проте, всі наші вимоги Законні! У нас немає здоров’я забезпечувати свої  сім’ї, а їхніх подачок не вистачає навіть на ліки» - під час виступів зазначали учасники з’їзду.  

Олег СИРОТЮК з трибуни Всеукраїнського з’їзду чорнобильських громадських організацій: «Парламентська фракція Свободи вимагатиме включення в Державний бюджет на 2014 рік коштів на законні виплати чорнобильцям. 

Дивитися в очі героям-чорнобильцям завжди важко: приходить розуміння того, що люди пожертвували своїм життям, здоров’ям заради нас, наших дітей і прийдешніх поколінь. Вони лишили «мирному атому» свою молодість і спокій, отримавши натомість низку хвороб і неповагу від уряду і провладної більшості. Ще тяжче спілкуватися з матерями у яких події 1986 року відібрали дітей.

Однією з найголовніших проблем нині лишається виплата заборгованості та виконати рішення судів щодо доплати до пенсій чорнобильцям. Чинуші уряду Азарова наголошують, що коштів у бюджеті на виплати немає. Чому ж на будівництва вертолітних майданчиків, нечуваних палаців у Межигір’ї вистачає, а для ліквідаторів – відсутні? Заборгованість перед чорнобильцями щороку зростає і незабаром досягне не підйомної для України суми.

Депутати-свободівці не залишаться осторонь проблем ліквідаторів і людей, котрі постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Ми вимагатимемо включення в Державний бюджет 2014 року коштів на соціальні виплати чорнобильців, якщо ж нашу вимогу «регіоналами» буде проігноровано, то голосувати за бюджет ми не будемо. Держава зобов’язана виплачувати чорнобильцям те, що їм належить по закону».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.