Закон проти дискримінації не працюватиме

25 вересня 2013, 14:29
Власник сторінки
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
0
171

Закон проти дискримінації секс-меншин на практиці не запрацює. Надто багато перепон – і правових, і соціальних.

Закон проти дискримінації секс-меншин на практиці не запрацює. Надто багато перепон – і правових, і соціальних.

Так вважає директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

«Прийняття закону проти дискримінації секс-меншин матиме формальне, а не практичне значення. В Україні його застосувати буде вкрай складно. Крім того, його прийняття може мати неоднозначні для суспільства наслідки. В першу чергу це пов’язано з тим, що українці поки не готові сприймати ті сексуальні свободи, які стали нормою на Заході.

Тому набагато ефективніше в цій ситуації внести поправки до існуючих законів, де зазначити, що людина не може піддаватися дискримінації через національну, конфесійну приналежність, сексуальну орієнтацію тощо, і встановити норми покарання за порушення цих пунктів. Це буде більш дієво, ніж вводити окремий закон проти дискримінації секс-меншин», - переконаний експерт.

Коментуючи проект закону про громадського телебачення, політолог висловив застереження, що реальний механізм його створення треба буде пропрацювати вже після саміту Східного партнерства.

«Запуск проекту громадського телебачення займе дуже багато часу. І проект закону, який доопрацьовує Верховна Рада, не вирішить всіх проблем довкола нього. Наприклад, фінансування. Якщо ТБ буде фінансуватися з держбюджету, існуватиме ймовірність того, що телебачення стане в тій чи іншій мірі залежне від волі тих чи інших політичних сил. На жаль, в Україні це константа.

Так само питання комерційної реклами на громадському телебаченні не є однозначним. Бо реклама – це додатковий ресурс фінансування. Якщо її заборонити, то телебачення стане фінансово залежним від держави, а отже, зокрема, і від бажання влади його підтримувати. І в цьому випадку про відкритість проекту варто буде забути», - переконаний Сергій Пархоменко.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: закон,дискримінація,ОПАД
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.