Черговий форсинг нардепів-рейдерів на національну спадщину України

26 вересня 2013, 10:11
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
445
Черговий форсинг нардепів-рейдерів на національну спадщину України

Запобігаючи національній небезпеці, а саме, – втраті об’єктів національного значення, народний депутат свободівець Олег СИРОТЮК зареєстрував альтернативний законопроект

Йдеться про чергове намагання з боку депутатів Партії регіонів передати у власність православній церкві Московського патріархату Почаївську Лавру, а саме: собор Успіння Пресвятої Богородиці; собор Святої Трійці; келії монастирські; будинок архієрейський; дзвіницю; корпус надбрамний.

Під антидержавним законопроектом підписались чотирнадцять нардепів від Партії регіонів: Ю. Мірошниченко, В. Журавський, А.Шипко, Д. Шенцов, І. Шкіря, Є. Балицький, В.Олійник, О. Волков, І. Бережна, В. Борт, В. Демішкан, Е. Тадеєв, А. Селіваров, В. Новинський та комуністка О. Калетник.

Запобігаючи національній небезпеці, а саме, – втраті об’єктів національного значення, народний депутат свободівець Олег СИРОТЮК зареєстрував альтернативний законопроект, який передбачає заборону приватизації не тільки об’єктів на які замахнулися «народні?» депутати провладної більшості, але і всіх об’єктів культурної спадщини.

«Спроба приватизації об’єктів культурної спадщини є неприпустимим явищем в соціумі цивілізованих країн, оскільки об’єкти є національним надбанням народу і повинні бути під захистом держави. Державна власність передбачає належність до всієї нації, ані фізичній чи юридичній особі. Як можна продавати та віддавати те, що творилось не одним поколінням наших пращурів, етносом української землі. Разом із спорудами намагаються привласнити нашу історію. Парламентарі, котрі лобіюють інтереси не українського народу, не повинні мати статус народного депутата, якщо і народного то не українського народу і не українського парламенту» - вважає  Олег СИРОТЮК.

В авторстві альтернативного законопроекту взяли участь: народний депутат з Тернопільщини Олег СИРОТЮК, народний депутат, уповноважений фракцією ВО «Свобода» в Тернопільській області – Олексій КАЙДА, народний депутат по мажоритарному округу в якому знаходиться комплекс Почаївської Лаври – Михайло ГОЛОВКО та депутат Почаївської міськради Костянтин КРАСОВСЬКИЙ,.

«Учасникам авторського колективу поданого мною альтернативного законопроекту не зі слів відомі наслідки спроб впровадження законопроектів по приватизації Почаївської Лаври, які супроводжуються громадськими обуреннями та перетворюються в міжконфесійну ворожнечу. Окрім того під прикриттям спалаху громадського обурення уряд проводить різноманітні реформи та оптимізації в соціальній сфері життєдіяльності держави, а це дитсадки, школи, лікарні, підвищення пенсійного віку…» – зазначив народний депутат-свободівець Олег СИРОТЮК.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.