У дніпропетровському "Домі М'яса" покупцям перестали видавати чеки

27 вересня 2013, 12:03
Власник сторінки
журналіст
0
289

В роздрібній мережі «Дім М’яса” дніпропетровської корпорації «Агро-Овен» покупцям перестали видавати на руки чеки.

Зокрема, ця революційна новація була запроваджена в магазині, що на вулиці Інженерній, 2д (12 квартал). Покупцям, які очікували чеки після розрахунку, касирша повідомляла, що віднині вони на руки нічого не видають і демонстративно викидала вибитий чек у кошик.

Ул. Инженерная, 2д

Хтось сприймав дивовижу спокійно чи байдуже, а хтось обурювався: «Як це так? Хіба це взагалі можливо?».

Останнім продавчиня відповідала, що магазин – приватне підприємство, а тому вони вчиняють як хочуть та вважають за потрібне.

- Ви ж не вимагаєте чек, коли щось в лотку купуєте, - мотивувала вона. 

Відповідаючи на телефонну скаргу одного з покупців, в головному офісі корпорації на Набережній Леніна, 53, припустили, що співробітники магазину на Інженерній щось переплутали, бо так не повинно бути й пообіцяли виправити ситуацію.


Контакты

Адміністративний офіс "Агро-Овен" на Набережній Леніна, 53. (Всі фото - з сайту корпорації)Корпорация «Агро-Овен»

Одначе візит до магазину за два дня після дзвінка засвідчив, що нічого не змінилося.  

Автору цих рядків в офісі «Дому м’яса” відповіли, що в мережі немає і не могло бути жодних інструкцій щодо невидачі покупцям чеків. Вони мають видаватися в обов’язковому порядку. Випадки ж невидачі чеку пояснили недосвідченістю персоналу, мовляв, вірогідно покупця обслуговував стажер.

Але наступні, сказати б, контрольні відвідини магазину переконали: справа не в стажерах. На касі чеки якщо і видають, то лише після наполягань покупців. При цьому продавці зазначають, що видаючи чеки, роблять покупцям додаткову послугу, яка не входить в їхні обов’язки.

Саме через це неможливо позбутися сумнівів у щирості позиції представників адміністрації. Питання про те, чи не є  маніпуляції з чеками  проявом завуальованих маневрів самого керівництва мережі – залишаються.

Версій для чого це робиться, може бути скільки завгодно. Одна з них стосується покупця безпосередньо і напряму – аби він, не маючи на руках чека, не зміг потім поскаржитися на якість придбаного товару. Відтак виникає припущення: а раптом «Дім м’яса” почав торгувати неякісною продукцію і в такий спосіб намагається убезпечувати себе від можливих претензій?
Ул. Инженерная, 2д

А може бути, що це просто такі в адміністрації управлінці працюють, які не спроможні навести лад в окремо взятому структурному підрозділі. Там, на Інженерній, 2д, їх просто "хєрять" і роблять своє, незважаючи ні на які зауваження, якщо такі справді були зроблені. В будь-якому разі - неподобство.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.