FIFA заборонила як дискримінаційний червоно-чорний прапор Анголи

29 вересня 2013, 16:21
Власник сторінки
журналіст
0
412

Таке рішення дисциплінарний комітет міжнародної футбольної федерації прийняв після відповідного подання делегата FARE («Футбол проти расизму в Європі»), який проінспектував матчі за участю зб. Анголи

Досі ця підзвітна ФІФА структура слідкувала за проявами расизму на стадіонах в Європі, але нещодавно розширила коло своєї діяльності. Тепер вона опікується й іншими континентами, зокрема африканським.


Флаг Анголы

У своєму звіті наглядач  FARE відзначив абсолютну тотожність кольорів прапору Анголи зі стягом ОУН, який перебуває в переліку заборонених FIFA символів.

Рішення щодо ангольського прапора мотивоване неприпустимістю розпалювання расизму та інших дискримінаційних явищ на дуже чутливому до подібних проявів чорному континенті. Такими, що провокують агресію та несуть загрозу визнані й символи, що розташовані в центрі полотнища.

Окрім цього збірній Анголі заборонено брати участь в міжнародних матчах на території своєї країни протягом наступних двох років, а після цього терміну ще три роки поєдинки національної футбольної команди в Анголі мають проводитися за порожніх трибун.

Як стало відомо, нині за дорученням ФІФА УЄФА уважно вивчає ситуацію щодо використання червоно-чорної форми футбольним клубом «Мілан», якого ще називають «росонері», тобто «червоно-чорні».


Ac milan home jersey 13/14Эмблема ФК «Милан»

"Fake - брехня, та в ній "намьок",

Зеппу Блаттеру - урок!"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.