"Столицей хохлов" в кросворді дніпропетровської "Зорі" займеться міліція

08 жовтня 2013, 18:55
Власник сторінки
журналіст
0
252

Про це йдеться в листі від 02.09.13 № 07/1/1-р за підписом заступника прокурора Дніпропетровської області О. Пєтухова на адресу обласного ГУМВС:

«На підставі ст. 7 Закону України «Про звернення громадян», ст.ст. 214, 216 Кримінального процесуального кодексу України, ст.ст. 5, 10 Закону України «Про міліцію» направляю для розгляду за належністю у межах компетенції звернення Мазура О.М. щодо можливих порушень рівноправності громадян, національної честі та гідності, викладених у виданні газети «Зоря-город».

Про результати розгляду та прийняте рішення інформуйте автора звернення у встановлений законом строк.

Додаток: на 3 арк.»

 У газеті Дніпропетровської облради «Зоря-город»  № 33/22 (422/22) від 14 серпня 2013 р. на останній 16 сторінці в кросворді, який чомусь було названо «естонським», в питанні № 18 по вертикалі значилося: «Столица хохлов». І нижче, під кросвордом у тексті, що догори дригом, під тим же вісімнадцятим номером відповідь – «Киев».

Своє обурення з приводу образи національної честі й гідності українців та ще й напередодні державного свята Незалежності, я висловив редакції газети й зажадав вибачень. Розмістив свій матеріал з цього приводу у блогах на "Кореспонденті", "Дусі" та "Politiko", а також надіслав текст до низки прес-служб державних установ, зокрема облради, віце-прем'єру Вілкулу, у профільний Комітет ВР. Поділився дописом у мережі Facebook з іншими блогерами, народними депутатами, однодумцями.

Піднята в Інтернеті хвиля спричинила резонанс і призвела до реакції на неподобство голови Дніпропетровської облради Євгена Удода:

«Как украинец, как гражданин, как патриот, как председатель областного совета и просто как человек я был возмущен этим вопиющим фактом!

Областная газета равно несет ответственность не только за материалы, их высокое качество и корректность, а и за развлекательную страницу, где публикуются кроссворды, анекдоты. Ответственные за номер должны внимательно вычитывать все тексты до последней буквы!

Увидев этот кроссворд, я почувствовал себя оскорбленным вместе со всеми украинцами. В солидной газете таких досадных ошибок, такого безобразия допускать нельзя!»,- заявив Євген Удод.

Примірник газети також був надісланий до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. У відповіді НЕК пообіцяла розглянути інцидент на одному зі своїх засідань.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.