Українці зможуть навчити Європу корупційним схемам

12 жовтня 2013, 15:50
Власник сторінки
журналіст
0
182
Українці зможуть навчити Європу корупційним схемам

Сьогодні на Вокзальній площі, 3 ми намагалися закрити дві торгові точки, до речі втретє, які займаються виготовленням та реалізацією шаурми і біляшів. Втім, міліція не зважилася на такий крок.

Біля метро "Вокзальна" завжди людно. Саме тут на Вокзальній, 3 поряд із Центральним залізничним вокзалом вилаштовуються завжди величезні черги за шаурмою та гарячими біляшами. Продавців тут аж 6 осіб. Ці дві точки належать одному господарю і приносять йому прибуток 1,5 тисячі доларів щодня. Про те, що торгівля і виготовлення продукції незаконні, правоохоронці кажуть: "Не вірте своїм очам, а вірте папірцям, навіть якщо вони й несправжні". 
Попри заборону на продаж шаурми, хот-догів, чебуреків, біляшів, курей-гриль та інших кулінарних виробів поза стаціонарними закладами торгівлі у Києві, у власника є такий дозвіл від головного державного санітарного лікаря Київської лінійної дільниці ПЗЗ. Хоча територія належить до Солом"янського району. 
Міліція каже, що у МАФі з шаурмою та в підсобці, де виготовляються біляші є цегляний фундамент, отже це стаціонарні приміщення і в документах так вказано. Але чому тоді в них не має каналізації, водозабепечення, інших необхідних умов, які повинні бути у кулінарних закладах торгівлі? У підсобці валяються брудні ганчірки та шкарпетки, а поряд міситься тісто, готується фарш. Часті гості тут і пацюки. Словом, антисанітарія повна. 
Однак, санепідемстанція закриває на цей безлад очі, за хабарі певні її спіробітники і батьківщину продадуть. 
Правоохоронці теж не ризикують припиняти торгівлю таких "жирних" торгових точок, бо кажуть, потім не оберуться проблем. 
Журналісти "Антикорупційного Бюро України" направили сотні звернень у всі інстанції, які б могли припинити незаконну торгівлю у Києві, однак ятки, кіоски, МАФи та намети, що виготовляють і продають шаурму, біляші, кури-гриль процвітають і далі. 
Корупція з"їдає чиновників усіх рівнів. Видно, що не готові вони відмовитися від хабарів, навіть ціною життя та здоров"я власних громадян.
Незабаром Україна планує вступити до Європейського Союзу. Тож бездоганним корупційним схемам ми точно зможемо навчити європейців, щоб вони там не вимагали і неговорили.

Нагадаю, що на сьогодні у столиці України діє розпорядження Київської міської державної адміністрації від 07.11.2008 р. N 1547 ( (Із змінами та доповненнями на жовтень 2010 року) "Про невідкладні заходи щодо впорядкування реалізації продуктів харчування в дрібнороздрібній торговельній мережі м. Києва відповідно до законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про захист населення від інфекційних хвороб", рішення Київради від 17.07.2008 № 58/58 "Про заходи щодо впорядкування об’єктів торгівлі (малих архітектурних форм)" та з метою впорядкування торгівлі продуктами харчування в дрібнороздрібній торговельній мережі та забезпечення санепідемблагополуччя населення м. Києва. Саме, цей документ на законодавчій основі забороняє торгівлю шаурмою, чебуреками, курами-гриль, хот-догами, біляшами та іншими кулінарними виробами на вулицях міста, в підземних переходах, станціях метро поза межами стаціонарних підприємств торгівлі (палатках, кіосках, автофургонах, павільйонах). А виготовлення та реалізація цих продуктів має здійснюватися виключно в стаціонарних закладах торгівлі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.