ПАТРІОТИЧНИЙ МАРШ УПА В ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА 14 ЖОВТНЯ У КИЄВІ

13 жовтня 2013, 19:52
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
544
ПАТРІОТИЧНИЙ МАРШ УПА В ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА 14 ЖОВТНЯ У КИЄВІ

О 14:30 в парку Тараса Шевченка розпочнеться "Кобзарсько-лірницька Покрова". О 16:00 біля пам'ятника Тарасові Шевченку розпочнеться віче...

14 жовтня 2013 року, на Покрову, в 71-у річницю створення Української Повстанської Армії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" проведе Марш Боротьби в Києві. Вимоги Маршу: повернути звання Героїв України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою Української нації та проголосити 14 жовтня – День створення УПА – державним святом.

О 14:30 в парку Тараса Шевченка розпочнеться "Кобзарсько-лірницька Покрова". О 16:00 біля пам'ятника Тарасові Шевченку розпочнеться віче, по завершенні якого націоналісти центральними вулицями Києва пройдуть Маршем Боротьби.

Після проведення Маршу на Михайлівській площі о 18:00 розпочнеться святковий концерт, в якому візьмуть участь провідні українські рок-гурти та виконавці: "КОМУ ВНИЗ", "Орест Лютий", "Хорея Козацька".

Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорозьких козаків, котрі будували багато однойменних храмів та шанували особливо ікони Покрови. Деякі Покровські храми, переважно 18 століття вціліли до нашого часу. Свято Покрови Пресвятої Богородиці невипадково вважається днем створення Української повстанської армії (УПА). Цього дня починаючи з 2005 року в містах України відбуваються хода та мітинги прихильників українського націоналізму.

 6015.jpgДень Українського козацтва та Української Повстанської Армії встановлено в Україні «…враховуючи історичне значення і заслуги Українського козацтва у ствердженні української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення…» згідно з Указом Президента України «Про День Українського козацтва» від 7 серпня 1999 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.