Кличко хоче приватизувати фан-клуб київського «Динамо»

17 жовтня 2013, 13:05
Власник сторінки
0
271

стали відомі окремі деталі переговорів між Кличком та Суркісом

З оточення керівництва політичної партії УДАР стало відомо про окремі деталі домовленостей між лідером цієї політичної сили та власником клубу «Динамо Київ». Все почалося з конфіденційної розмови між Віталієм Кличком та Ігорем Суркісом, яка відбулася 4 вересня на святкуванні дня народження Григорія Суркіса у ресторані «Лео» в Києві.

Лейтмотивом зазначеної розмови було прохання Віталія Кличка до президента київського «Динамо» «вплинути» на фанатський футбольний рух у Києві через динамівський фан-клуб. Зокрема, лідером УДАРу зазначалося, що вболівальники київського «Динамо» перебувають наразі під впливом неонацистських ідей, які насаджуються у середовище фанів окремими представниками партії «Свобода» та її народними депутатами, на кшталт Ігоря Мірошниченка, які прививають «слабким мізкам» невластиве киянам захоплення галицькими «героями» з ОУН-УПА, використання сумнівної «патріотичної» символіки, у тому числі дивізії СС «Галичина».

Кличко запропонував налагодити співробітництво між молодіжним крилом політичної партії УДАР та функціонерами футбольного клубу для схилення до співпраці та взаємодії лідерів фанатського руху – не членів ВО «Свободи» та тих, які не мають стійких націоналістичних переконань або дотримуються поміркованих політичних поглядів.

Заради укріплення стосунків між футбольним клубом і фанами, та введення в середовище уболівальників ударівських активістів було запропоновано цілковите сприяння з боку голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї  молодіжної політики, спорту та туризму Артура Палатного, який є заступником Віталія Кличка у партії та його кумом і найближчим другом.

У свою чергу, Ігор Суркіс повідомив лідеру УДАРу, що "Динамо" має дуже обмежений вплив на своїх фанів, та охарактеризував динамівський фан-клуб, як незалежну від ФК структуру. Проте, президент клубу також висловив занепокоєння щодо поширення нацистських ідей у середовищі українських футбольних вболівальників. За інформацією джерел, під час цієї розмови, за кілька днів до першого матчу Україна-Сан Марино, власник київського клубу виказав побоювання з приводу можливих провокацій галицьких нацистів на стадіоні у Львові. В цілому брати Суркіси розділили з лідером УДАРу погляди на ситуацію, та погодились на проведення спільних з депутатами УДАРу заходів з нівелювання впливу «Свободи» на рух київських уболівальників.

У колах, близьких до керівництва УДАРу, кажуть, що наразі підготовлено ряд пропозицій щодо співпраці та спільних заходів між зазначеною політичною силою, її молодіжним крилом та футбольним клубом «Динамо», спрямованих на обмеження впливу на фан-клуб націоналістів зі «Свободи» та використання лідерів фанатського руху у власних політичних інтересах. Наразі очікується на погодження цих пропозицій з боку керівництва київського «Динамо». Передбачається спільне фінансування запланованих заходів. Начебто, левову частку витрат на підтримку фанатського руху під керівництвом ударівських активістів бере на себе футбольний клуб, у якому вже призначені відповідальні за координацію зусиль функціонери.

З іншого боку, передбачена політична та бюджетна підтримка окремих заходів з боку згаданого парламентського комітету, який очолює А.Палатний. До речі, саме нардеп Палатний й визначений відповідальним з боку партії за «переорієнтацію» уболівальників на УДАР.

У найближчі дні очікуються завершення переговорів, після яких планується перейти до практичної фази реалізації спільних заходів у Києві, розрахованої приблизно на 1-1,5 роки. За задумом керівників УДАРу, вся армія київських вболівальників повинна стати організованим електоратом Віталія Кличка на виборах президента України у 2015 році. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Кличко,свобода,УДАР,фан-клуб,Динамо,Суркіс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.